Пати Дженкинс и Гал Гадот неуморно снимат продължението на „Жената-чудо”, този път озаглавен „Wonder Woman 1984”, чието развитие следим с интерес още от първите официални кадри. И тъй като по напълно разбираеми причини още сме далеч дори от тийзър, Warner Bros си знаят работата и поддържат нивото на въодушевление с новини тук-таме. Този път: Ханс Цимер се присъединява официално като главен композитор на филма.

Цимер има дълга история на колаборация с DC вселената – негови са саундтраковете на “Човек от стомана”, “Батман срещу Супермен” и разбира се – трилогията на Кристофър Нолан. И докато не се съмняваме в компетентността му като композитор, трябва да бъдем честни и да споделим, че тази новина не ни зарадва особено. Той е кредитиран като създател на собствената тема на Жената-чудо от „BvS”, която много харесваме, а освен това няма какво да се лъжем – може би е най-известният филмов композитор в момента, веднага след Джон Уилиямс.

Разбираме рационално защо е бил нает и защо WB са сметнали, че това ще бъде още един коз в ръкава на първото директно продължение на филм от DC-пантеона, което са снимали до сега. Въпреки това сме се изморили от епичния орган и тежките оркестрации, които той сякаш бута във всяко едно свое произведение. Именно заради това харесваме темата на Жената-чудо – тя е по-раздвижена, лека и жизнерадостна от обичайните му произведения. Не е съвпадение, че същото казваме и за филма – по-раздвижен, лек и жизнерадостен от обичайната продукция на вече преименуваната „Worlds of DC”-вселена.

И докато не смятаме за невъзможно Цимер да постигне цялостен саундтрак с този живичък тон, щяхме повече да се зарадваме на някои по-млад и неустановен композитор, който няма все още твърд собствен стил, който малко или много публиката вече познава и очаква. Рупърт Грегсън-Уилиямс например, композиторът на първия „Жената-чудо”, смятаме, че се справи впечатляващо с балансирането на различните тонове на филма, въпреки че признаваме, че не си спомняме нито една конкретна тема от неговия саундтрак. Просто наемането на Цимер ни звучи като бутане на „старата гвардия” в един екип и един проект, които целенасочено странят от установените рамки на вселената.

Оставяме настрана личните си предразсъдъци и отбелязваме фактите. Ханс Цимер е изключително популярен и опитен композитор, носител на „Оскар” от 1995 за „Цар Лъв”, за когото това не е първи сблъсък нито със супергеройските филми, нито с Жената-чудо. Интересно е да споменем, че той официално се беше „пенсионирал” конкретно от супергеройските проекти през 2016 г, а сега вече знаем, че през 2019-а ще очакваме не един, а два негови супергероични саундтрака – “Wonder Woman 1984” и X-Men: Dark Phoenix.

Wonder Woman 1984” ще се появи на екран на 1 ноември 2019г. Режисьор е Пати Дженкинс, а в главните роли са Гал Гадот, Крис Пайн, Кристен Уиг и Педро Паскал.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *