Обичаме есента заради меката светлина на слънцето, прохладата на спокойните дни, листата на дърветата, обагрени във всевъзможни нюанси… Неизбежно, в живота на всеки човек настъпва този момент – есента наближава. Колкото и невероятно да ни изглежда това, есента настъпва и за една от уникалните легенди в света на киното – Робърт Редфорд. Преди седмица актьорът отпразнува своя 82-ри рожден ден, а преди известно време обяви, че с участието си в „The Old Man & The Gun” приключва неговата почти 60-годишна кариера пред камерата.

С наближаването на септември и филмовия фестивал в Торонто дойде време да видим и втори трейлър на филма – това се случва благодарение на Yahoo и е малко по-разказвателен, отколкото ние бихме предпочели, но сюжетът се фокусира върху доста истински факти и вероятно е нужно да се допълни представата ни за историята на Форест Тъкър, избягал от Сан Куентин на 70 години!

Каквото и да се случва, дори безмилостното време не може да промени красотата и спокойното, сигурно присъствие, с които Редфорд присъства във всеки кадър. Работата на режисьора Дейвид Лоуъри провокира сериозното ни нетърпение и не очакваме нещо по-малко от възторжени отзиви след първите прожекции на филма в Торонто.

The Old Man & the Gun” е филм по истинската история на Форест Тъкър (Редфорд), прочут с безпрецедентната си поредица от обири на банки. По петите му са очарованите от неговите изкусни действия полицейски детектив Джон Хънт (Кейси Афлек), който е удивен от майсторството на Тъкър, и една дама (Сиси Спейсък), която се влюбва в чаровния крадец на преклонна възраст въпреки неговата необичайна професия. И разбира се, според неписания закон за подобни класически филми, нужно е да се подготви класическия „последен удар” в кариерата на обирджията…

А „The Old Man & the Gun” ще бъде и последната актьорска авантюра на Редфорд – безпорно, легендата си е избрал емблематичен финал! Радостни сме, че все още има режисьори, които се наемат да създават подобни кинотворби, до голяма степен „рискови” за разпространение, но вярваме, че историята и невероятният звезден екип, който я разказва, ще бъдат привлекателни за достойно количество ценители на „старомодното” кино.

Както вече сте забелязали, във филма участват още Дани Глоувър, Тика Съмптър, Кийт Карадайн, както и уникалният Том Уейтс; зад камерата е Джо Андерсън („Don’t Think Twice”), за режисурата отговаря Дейвид Лоуъри („Ain’t Them Bodies Saints”, „A Ghost Story”).

Премиерата на „Old Man & the Gun” се очаква на 28 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *