Понякога се притесняваме от прекаленото си вълнение за някой предстощо кино заглавие, защото знаем, че големите очаквания често водят до разочарование. Затова пък искрено се радваме, когато изгледаме трейлър, който не ни създава впечатлението, че разбираме всичко, което ще се случи във филма. Какъвто беше и с първия трейлър, така и с чисто новичкия втори на „Bad Times at the El Royal”.

Отново виждаме приповдигнато, слънчево и приветливо начало и после …. започва да вали, нека така се изразим. Вижте го и вие:

Припомняме това, което знаем за сега: в новия филм на Дрю Годард седем непознати, всеки криещ собствена тайна, се оказват заедно в хотел „Ел Роял“ и по един или друг начин, тайните им ще бъдат изкарани на повърхността. От втория трейлър разбираме малко повечко за някои от образите, отколкото за историята. Става ясно, че героинята на Синтия Ериво е певица, която ще търси реализация в големия град. Разбираемо е, че режисьора ще се възползва от певческия талант на Ериво, която е професонална певица и в реалния живот. Виждаме и малко повече от героя на Крис Хемсуърт, описан като „харизматичен предводител на секта”. Изглежда, че той има история с героинята на Дакота Джонсън, вероятно и с малката й сестра (Кейли Спейни). Вече знаем, че свещеника (Джеф Бриджис) не е толкова набожен и смирен, колкото бихме предположили, нито пък че пиколото (Луис Пулман) е толкова невинен, колкото изглежда.

Неизбежно е да направим сравнение с „Хижа в гората”, предишния режисьорски филм на Годард, когато става дума за „управлението”, което явно стои зад притеснителните наблюдателници в хотела. Там все пак също ставаше дума за мъглява държавна организация, която наблюдава неподозиращи участници в садистична игра. Тук обаче очакваме насилие и конспирация, които са доста по-реалистични (и следователно по-плашещи), от колкото в „Хижа в гората” – все пак там, докато забавни, заплахите бяха далеч извън собствената ни реалност. Дълбоко се надяваме до тази малка подробност (както и участието на Хемсуърт) да свършват паралелите между двата филма, тъй като една от причините да сме толкова развълнувани за този филм, е способността на Дрю Годард да смесва, да преобръща и да си играе с познатите ни жанрове. Ако накрая се окаже, че първите му два филма са с практически еднаква „завръзка”, честно казано бихме били доста разочаровани.

Истината е, че този трейлър всъщност повдига повече въпроси, отколкото дава отговори, така че отново сме супер доволни. Какъв му е случаят на героя на Джон Хам? Каква е връзката между героите на Хемсуърт и Джонсън? Защо все още не виждаме Ник Оферман в нито един промоционален кадър? До каква степен всъщност ще са важни „наблюдателниците” в хотела, или те просто ще бъдат една допълнителна мистерия, добавяща се към изследването на характерите?

Остава ни да броим с нетърпение дните до 12 октомври, когато ще видим „Bad Times at the El Royal” в кината, а за финал може да видите няколко character постери, които сме пропуснали да отбележим.

плакат bad_times_at_the_el_royale_ver3_xlg bad_times_at_the_el_royale_ver4_xlg bad_times_at_the_el_royale_ver5_xlg bad_times_at_the_el_royale_ver6_xlg bad_times_at_the_el_royale_ver7_xlg bad_times_at_the_el_royale_ver8_xlg bad_times_at_the_el_royale_ver9_xlg

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *