Докато чакаме идването на филмите за любимите си супер герои времето минава, откриваме по някой нов бял косъм и се наслушваме на верни и неверни слухове около развитието на проектите. Сменят се режисьори и актьори, пренаписват се сценарии, продуценти сгазват лука и т. н. За разлика от нас обаче действащите лица, излезли от страниците на гениални комикси, не остаряват и няма за къде да бързат. Ние ги изчакваме винаги, защото, първо, си ги обичаме, и, второ – нямаме избор.

Абсолютно никакво изключение от гореописаното правило не е предстоящият „Батман“ на Мат Рийвс. Ако трябва да проследим всички посоки, в които се очакваше филмът да поеме или да не поеме, ще се позабавим сериозно за обяд, а може би и за вечеря. Цялата 2017 беше изпълнена с новини около това дали Рийвс в крайна сметка наистина ще режисира, дали ще използва сценария на Бен Афлек, дали въобще Афлек ще е в главната роля и, не на последно място, дали филмът ще бъде част от DC вселената.

Година по-късно имаме някои факти, но питанките съвсем не са редуцирани до нула. Истината е, че колкото и да напрягаме сивото вещество и рисърч уменията си, няма как да стигнем до крайните отговори, защото франчайз начинанията носят печалби с размера на източноевропейски брутен вътрешен продукт и студията не обичат да поемат рискове или да грешат. А намирането на печелившата формула, от своя страна, коства време, резки завои в последния момент и не малко душевна мъка за феновете.

Но стига вече сме се жалвали, има светлина в тунела! Преди два дни Рийвс участва в панел, организиран от Асоциацията на телевизионните критици, и коментира напредъка в развитието на „Батман“. По думите му екипът вече е на финалната права по написването на сценария и се очаква първият вариант да бъде завършен в следващите 2-3 седмици. Що се отнася до започването на снимките, засега планът е те да стартират следващата пролет или в началото на лятото.

бен афлек

Ако обаче за вас най-изгарящият въпрос е дали Афлек отново ще носи черното наметало, то Рийвс все още не дава ясен отговор. Не е известно също дали историята ще се фокусира върху младия Батман или просто ще присъстват препратки към по-ранните години на Брус Уейн. Със сигурност стана ясно, че сценарият няма да е преразказ на конкретен комикс, а ще проследи разследването на определен случай, който ще ни отведе в дълбините на Готъм и ще докаже, че Батман е най-великият детектив. Рийвс потвърди още ноар стилистиката, за която активно се заговори миналото лято.

Другото важно уточнение е, че „Батман“ няма да бъде история за началото или пък продължение на филмите на Кристофър Нолан. Рийвс се зарича да създаде сюжет, който ще е едновременно стилистично и творчески разпознаваем, но също нов и свеж. От DC пък заявиха готовността си да се върнат към по-индивидуалистичните филми след като в последните няколко години заложиха на груповите разкази. Относно по-ранни спекулации, че Брус Уейн на Рийвс няма да е част от DC вселената, режисьорът каза: „Ние сме парче от едно цяло и все още не искам да коментирам, но със сигурност ще съм съсредоточен върху този аспект от DC света. Има начини, чрез които всичко ще пасне и ще си дойде на мястото.“

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Дано да е началото на един нов и по-различен Батман в нова трилогия