kidding - джим кери

Баща ми обичаше да твърди, че аз не съм шунка, а цялото прасе.
Джим Кери

Малко повече от месец измина, откакто ви показахме първия трейлър на „Kidding“. Режисираната от Мишел Гондри телевизионна поредица ни предлага още един, този път по-просторен поглед към съдържанието си, което буди безпардонно възхищение. Джим Кери не е от актьорите, свързвани с понятията „логика“ и „рационалност“, и си навлича с лекота потресените погледи на личности, използващи предимно лявата част на своите мозъци. Заслуженото пренебрежение идва в отпор на липсата на каквато и да е претенция, нещо повече – Джим Кери напълно открито разтриса (когато му се отдаде възможност) из основи самовлюбеността, царяща в холивудските среди. След известен период встрани от прожекторите, оползотворен в рисуване и нищене на големите екзистенциални въпроси, той е решил да размие границата между интимния си живот и фикцията заедно със своя стар съпричастник и пазител на доверието му Гондри („Блясъкът на чистия ум“).

Kidding“ разказва за Джеф (Кери), още познат като Mr. Pickles – легендарен водещ на детско телевизионно предаване и стожер на нежността и мъдростта за младите американски умове и родителите им израснали с него, но когато семейството на любимия господин започва да се разпада, Джеф се озовава в тежка криза и нито една приказка или кукла не са в състояние да го спасят. Трагичната ситуация го връхлита толкова бързо, че той не може да реагира по какъвто и да било начин. В резултат наблюдаваме прогресивната му загуба на разсъдък, докато добрият и мил мъж е принуден да се изправи срещу коравосърдечния свят в битка на ръба между мрачна комедия и сърцераздирателна драма.

Вижте новия трейлър.

https://www.youtube.com/watch?v=jS6Gt76e_NA

Персонажът на Кери в „Kidding“ изглежда подозрително близък до личността на известния грижовник Фред Роджърс и въпреки че тук става дума за откъслечно вдъхновение, Джеф е запитан от дете, лежащо в болница: „Как излезе от телевизора?“ – интересен детайл, съпътствал многократно жизнения път на Роджърс. От визуалните елементи във филма много ни допадат хиперболизираните крайници, подобни на огромните длани в „The Science of Sleep“ на французина. Режисьорът е вероятно единственият човек, способен да извае от будещата смут меланхолия на Джим Кери изящна сюрреалистична притча за дълбините на човешката душевност.

Кери не е първият изключително интелигентен и талантлив артист, имал близки срещи с депресията, а напоследък личният му живот бе белязан от самоубийството на бившата му приятелка Катриона Уайт. За пореден път заявяваме, че добрите комедийни актьори са често отличници в драматичните си преображения. Изпълнени с уважение към Джим Кери, който преди всичко търси истината, прогнозираме едно различно и просвещаващо възраждане за екранните му изпълнения. Много вероятно е да станем свидетели на „автентичния“, несъществуващ като личност Джим.

Бях привикнал да съм човек, който усеща света около себе си чрез трупане на опит, а сега се чувствам като Вселената, която наблюдава действията на мъж.

В десетте епизода ще видим как Джеф започва да се бунтува срещу установените правила, структуриращи предаването „Mr. Pickles’ Puppet Time“ и неговия изпълнителен продуцент Себ (Франк Лангела). От своя страна Себ е наплашен, че колебливото душевно състояние на Джеф може да срине престижния им статут и започва да планира осъществяването на предаването без Джеф. В същото време Дийрдре (Катрин Кийнър), създателка на куклите за предаването, се сблъсква по своему с лични и работни препятствия. Джуди Гриър играе отчуждената съпруга на Джеф, а в ролята на техен син е Коул Алън. С епизодични участия са Джъстин Кърк („Weeds“), Джинджър Гонзага и Тара Липински.

Създател и сценарист на „Kidding” е Дейв Холщайн („Weeds“). Сред продуцентите са Мишел Гондри, Роберто Бенабиб, Андреа Щилгенбауър, Майкъл Агилар и Рафи Адлан. Ще имаме удоволствието да гледаме сериала по HBO GO от 10 септември, докато премиерата по Showtime е насрочена ден по-рано.

Приключваме тази вълнуваща новина с двата плаката на „Kidding“.

плакат kidding-poster-2-20180808

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *