Рей Бредбъри

Рей Бредбъри не е човек! Днес е рожденият му ден и става на 91 години, да е жив и здрав! И кой е „най-добрият подарък, който би могъл да поиска”, според самия него? Екранизация на романа му „Вино от глухарчета”, който описва като най-личната си творба.

Според THR Бредбъри и Майк Медавой („Черният лебед”) ще са продуценти на кино версия на романа от 1957, но засега няма никакви новини за режисьор. Е, поне нямаме оплаквания, че някакво студио се е докопало да правата и няма никакво намерение да се допита до автора на оригинала, съсипвайки една наистина изключителна книга.

Вино от глухарчета” е донякъде автобиографичен роман (колекция от разкази) за 12-годишно момче на име Дъглас Сполдинг, наслаждаващо се на вълшебното и страховито лято на 1928-ма година. Това е официалният синопсис и не ни се иска да изпадаме в повече подробности – ако сте чели книгата знаете защо и колко е специална, ако не, нищо не ви пречи да я пробвате. Ние възнамеряваме да си я припомним, след като миналата седмица препрочетохме „Нещо зло се задава”, който макар и фантастика, има доста прилики с „Вино от глухарчета”.

И като стана дума за други книги по Бредбъри, в момента се подготвя и екранизация на „Марсиански хроники” и според продуцента Джон Дейвис, Бредбъри вече е дал мнението си за сценария и определено има пръст в проекта. Ето така се правят екранизации, Холивуд. А ние сме изключително доволни, че Бредбъри все още е по-активен от някои писатели, по-млади с 50-60 години.

Вино от глухарчета

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. „Гръмна гръм“ на БГ беше „Скок във времето“ и беше потресаващо зле, бях много разочарован. 🙁 Струва ми се обаче, че „Виното“ няма да има нищо общо. Друг жанр, друго нещо! 🙂

  2. Всички обичат Рей! 🙂
    „Марсиански хроники“ е мой личен фаворит, дано проектът се окаже сполучлив 🙂

  3. „Хрониките“ е велик тематичен сборник, но моят фаворит е романът „Нещо зло се задава“, който даже е екранизиран (сравнително поносимо, но далеч под нивото на книгата).

  4. „Гробище за лунатици“! Защото е на кинотематика 😉
    Но съм съгласен, че “Нещо зло се задава” е супер! 🙂 Филмът не съм го гледал.