All Is By My Side -Андре Бенджамин Линда Кийт

Биографичният филм на Джон Ридли за Джими Хендрикс „All Is By My Side” като че ли  не събира достатъчно внимание, което да отговаря на популярността на легендарния китарист (причина за това може да е, че заради иск от страна на „Hendrix’s estate”, във филма няма да бъдат използвани оригинални песни на Хендрикс), но очакванията са това да се промени, след като Ридли се сдоби с „Оскар” за адаптиран сценарий за „12 Years a Slave”. Предполагаме, че сега доста хора ще искат да видят как ще се справи той като режисьор, въпреки че това не е първият му опит като такъв.

Дали наистина ще се окаже така, ще разберем съвсем скоро, тъй като на „All Is By My Side” му предстои да бъде показан на тазгодишния SXSW. Ако се вдигне повече шум, отколкото около премиерата му в Торонто, значи наградите „Оскар” все пак имат някакво значение.

Във връзка с показа му на SXSW в интернет дебютира клип от филма, който е и първият ни истински поглед към него – преди време видяхме една официална снимка, но друго си е кадри от филма. В клипа виждаме Хендрикс, чиято роля се изпълнява от Андре Бенджамин, в разговор с красивия модел Линда Кийт (Имоджен Путс), бившата приятелка на Кийт Ричардс, която е вдъхновявала и двамата музиканти.

През 1966-та Джими Джеймс, неизвестен „backup” китарист, напуска Ню Йорк и заминава за Лондон. Година по-късно той се завръща като Джими Хендрикс. „All Is By My Side” внася трогателност и автентичност в историята за мъжа зад легендата и за хората, които са го обичали и вдъхновявали.

Режисьор на „All Is By My Side” е Джон Ридли, а в ролите ще видим Андре Бенджамин, Имоджен Путс, Хейли Атуел, Ейдриан Лестър, Рут Нега и др.

Официалната премиера на филма все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *