Наистина е време да чуваме повече неща около подготовката по „Междузвездни войни: Епизод IX” („Star Wars: Episode IX”). Колкото и да е голямо разочарованието ни по адрес на Disney и Lucasfilm заради посоката, в която пое най-прочутият филмов франчайз на всички времена, не можем да си кажем „Не ни интересува нищо повече!”, просто защото това ще бъде лъжа! Както се казва, поне да видим финала на третата трилогия, замислена от създателя на „Star Wars” преди толкова много години – пък после може и да приключим с тази десетилетна драма…

Новината, която ни връща в „далечната галактика” днес е свързана с Дж. Дж. ЕйбрамсVariety съобщиха, че сценаристът-режисьор е поканил за „роля, която ще участва в сцени със сериозни екшън битки” своята дългогодишна партньорка в различни проекти Кери Ръсел. Говори се, че в последните два месеца усилено се е търсела актриса, която да пасне на тази роля, като не е споменато дали героинята ще се включи на страната на Съпротивата, или е член на Първия Орден. Решението е взето в началото на отминаващата седмица. Очаква се преди началото на снимките в края на месец юли Ейбрамс да открие още двама актьори, но – разбира се – няма подробности за ролите, които ще им бъдат предложени.

Дж. Дж. Ейбрамс и Кери Ръсел са работили доста време заедно – за първи път това се случва преди 20 години в тв-драмата на Warner Brothers „Felicity”, после си сътрудничат и в пълнометражния дебют на Ейбрамс – „Невъзможна мисия 3”. След това Ръсел се включва в екипите на „Зората на планетата на маймуните” и драматичната поредица в епоха на FX „The Americans”. Още при подготовката на „Междузвездни войни: Силата се пробужда”, Кери Ръсел е декларирала своята готовност да бъде част от тази легендарна вселена:

Очаквам обаждане. Аз бих направила всичко за Дж. Дж., честно – бих сервирала храна в кетъринг-фирмата на продукцията!

И ето, че няколко години по-късно мечтата на актрисата се сбъдва. Вече плъзнаха слухове как героинята на Ръсел може би ще е свързана по някакъв начин с Рей на Дейзи Ридли. Всякакви спекулации в този момент са абсолютно излишни, защото нито от продуцентите, нито от самия режисьор ще се „изплъзне” нещо като подробности преди премиерата на филма – това е ясно. Важното е, че по „Междузвездни войни: Епизод IX ” се работи, режисьорските отговорности бяха поети от Ейбрамс, а той пише сценария в съавторство НЕ с Лорънс Каздан (както се говореше), а с Крис Терио (който беше отговорен за „Batman v Superman: Dawn of Justice”) – точно както беше обявено миналата есен.

Очакваме още новини от мистър Ейбрамс за „Епизод IX“ с надеждата да си върнем тръпката, когато казваме „Star Wars”…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Някой знае ли кога е премиерата на филма, не знам дали биха смогнали за Декември 2019г.

  2. Тоя филм го чакам като премиерния му месец: с неистово търпение.

    1. Дано са си взели поука от хан Соло