Не сме писали нищо до момента за военния трилър с подводници „Hunter Killer” на режисьора Донован Марш, въпреки че в него играе любимият ни, вече носител на Оскар, Гари Олдман. След като изгледахме рекламата по-долу обаче, не можем дори смътно да предположим защо актьор от неговия калибър се е навил да участва в толкова жалка продукция.

Сценарият на „Hunter Killer” е базиран по романа „Firing Point” на Дон Кийт и Джордж Уолъс и разказва за капитана на подводница Джо Глас (Джерард Бътлър), който по време на мисия се натъква на таен руски преврат, който заплашва да унищожи световния мир. Бъдещето на света е заложено на карта, докато Глас сформира екип с елитни пехотинци, за да спасят руския президент и да предотвратят Трета световна война. Вижте рекламата, ако сте в настроение:

Изглежда нелепо. Няма свят, в който бихме се закарали да гледаме този филм. Първото сравнение, разбира се, са „Код: Олимп” и „Код: Лондон” , които са неизменна част от все по-западащата кариера на Джерард Бътлър. Никога не сме оценявали Бътлър като талантлив или интересен актьор, но през последните години шотландецът копае ново дъно. Изобщо няма да споменаваме „Аленият прилив”, „К-19” или „На лов за „Червения октомври”, защото нямат нищо общо с показаното по-горе. „Черно море” с Джуд Лоу всъщност е последният филм с подводници, който сме гледали, и макар не особено добър, все пак изглеждаше доста по-добре.

Сигурни сме обаче, че у нас има хора, които ще видят трейлъра преди някоя прожекция в мола и ще си кажат: „Леле, ебати якото, аре да го гледаме” и така подобни тъпотии ще продължават да са в обръщение, а истински стойностните филми ще се борят за фестивална прожекция. Надяваме се вкусът на българина да се оправи някога, но засега сме песимисти. Още повече, че в случая говорим за отвличането на руския президент, което у нас няма да мине незабелязано. Тук е моментът да ви изненадаме, че филмът всъщност е сниман у нас. Това е трети филм , който Бътлър снима в България. Явно му допада гостоприемството на „Ню Бояна”, които за случая са ангажирали специално пристанището във Варна.

В заключение ви оставяме с един постер, който е също толкова безличен, като самия трейлър:

hunter-killer-poster

Премиерата на филма ще бъде 26 октомври, благодарение на Summit Premiere.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Вие сте големи хейтъри бре. Опитвате се да си налагате мнението в подобни статии или някакъв вид ревю на филма. Оплювайки и нападайки филм който дори не сте гледали, а по един трейлър започвате да нареждате какво и що щял да е филма. Мога да ви изредя редица филми които по трейлър са уникални, но след като съм изгледал съм им дал оценка 3 или 4. От 25 години активно гледай филми и имам прилична колекция от минимум 2000 изгледани филма. Така че не се опитвайте да карате хората да не ходят на кино да гледат определен филм или изобщо да не го гледат защото на така наречени „филмови критици“ трейлъра не им е харесал. Има много екшън филми които по бюдджет надминават такива филми и пак са по зле, същото се отнася и за сценария.
    Айде лек Ви ден

    1. То това е нещо като традиция тук. От 2-3 минутни клипове се правят крайни изводи за даден филм.

  2. Xaxa, удивително е, че дори подобни кино фъшкии си имат своите (имбецилни) застъпници 😀

  3. Батко ти Джери последните години кво му се случи наистина ? Колкото до Гари Олдман, човеко трябва да яде.
    Не съм много сигурен, но тия проектчета на Бътлър влизат в графата „екшъни от 90те“, които сещате се не бяха нищо особено но сме гледали веднъж-дваж и сега ги дават по диема. Ама туй е положението, трябва да се бълва продукция щом има финикийски знаци.

  4. Чел съм малоумни ревюта, но по-безбрежно тъпо от това не бях чел, бравос 🙂