Воден свят (1995)

Точно така! „Воден свят”, считан за един от най-големите финансови провали и едновременно с това една от най-големите брадви от последния четвърт век – макар че лично според нас и по двата параграфа има къде-къде по-трагични примери – ще намери нов живот под шапката на SyFy.

Според Forbes, от телевизионния канал сериозно обмислят да направят продължение на филма на Кевин Рейнолдс и Кевин Костнър като ТВ филм или като сериал. Разбира се, на този етап няма нито история – не се знае дали главният герой ще е героя на Кевин Костнър, някой от другите, замесени във филма (като момиченцето Енола например), или абсолютно нови и непознати образи – нито пък е обсъждан екип.

С две думи звучи като нищо да не е сигурно, но вероятността не е никак малка. Според рейтингите, всяко показване на „Воден свят” привлича сериозна аудитория (предвид възрастта на филма) – посления път зрителите са били около 400 000, а когато говорим за твърда аудитория, нещата обикновено се случват. Освен това от SyFy направиха същия номер със „Старгейт” на Роланд Емерих и досега това е една от емблемите им, защо да не се получи отново?

Има още едно нещо в полза на осъществяването на проекта и това е изказването на президента на SyFy Дейв Хауи:

„Кино „лейбълът” не само пасва естествено на SyFy, но е и сериозна ниша в пазара.”

Знаете, телевизионните и кино „шефчета” ги разбират нишите.

Въпреки че ако се случи (под една или друга форма) това продължение най-вероятно ще е евтинийка, ние ще му хвърлим едно око, защото смятаме, че това е интересен свят и в него могат да бъдат разказани не една или два добри истории. Ще ви държим в течение за развитието на проекта, а сега отиваме да си пуснем филма, че не сме си го припомняли отдавна. „How ’bout a cigarette?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. „Воден Свят“ си беше супер и досега си остава мой доста любим филм 🙂

  2. Точно така!

    Филмът си е много хубав!!!

    Но не съм обнадежден за идеята да се прави сериал!