Една година измина откакто видяхме първите официални снимки от подводничарския трилър „Black Sea” на Кевин Макдоналд и Джуд Лоу и напълно разбираемо го бяхме позабравили, но сега, с появата на първия трейлър, филмът отново се появява на „сонара” ни (geddit? geddit?).

Black Sea” разказва за капитан на подводница (Лоу), който събира екипаж от „от кол и въже” и се отправя към дълбините на Черно море в търсене на потънало нацистко съкровище. Постепенно тежките условия и клаустрофобичната обстановка си казват своето и алчност и отчаяние обземат хората от екипажа, които се обръщат един срещу друг в борба за оцеляване и по-голям дял от печалбата.

Изключително много уважаваме Джуд Лоу, който притежава отлични актьорски качества,  но този акцент, който праска тук, е просто ужасен. Надяваме се в самия филм да е по-добре – и друг път ни се е случвало „акцентни изпълнения” да ни побъркват в трейлъри, а в крайна сметка да се оказват прилични.

Иначе, „Black Sea” изглежда доста стандартно и невдъхновяващо, но смятаме да го обадим заради любовта ни към подобни подводничарски филми и заради Кевин Макдоналд („Последният крал на Шотландия”, „Life in a Day”, „Marley”, „How I Live Now”), когото намираме за добър режисьор. А ако ни попитате за „The Eagle”, ще се направим, че не знаем за какво говорите.

Режисьор на „Black Sea” е Кевин Макдоналд, а в ролите са Джуд Лоу, Скут МакНейри, Бен Менделсон, Джоди Уитакър, Карл Дейвис и Даниел Райън.

Премиерата е 23 януари 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *