Какво следва за легендарния Гари Олдман след най-успешната година в кариерата му? Още една колаборация с Джо Райт определено би била добра крачка. След „Най-мрачният час“ Олдман и Райт се впускат в криминалната драма по романа на А. Дж. Фин – „The Woman in the Window“ („Жената на прозореца“), а в главната роля ще видим Ейми Адамскакто вече знаем. Очакваме компания да им прави и Джулиан Мур, но нейното участие още не е официално потвърдено.

Действието в повлияния от Хитчоковата класика „Прозорец към двора“ роман се развива в съвременен Ню Йорк.Ейми Адамс ще влезе в ролята на алкохолизирана отшелничка, която шпионира съседите си и един ден става свидетел на ужасно престъпление, но след като никой, дори и полицията, не ѝ вярва, тя започва да се съмнява в себе си. ГариОлдман ще видим като бащата в мистериозното семейство, което Адамс шпионира.

Ето и официалния синопсис на романа:

Анна Фокс живее сама, отшелник в дома си в Ню Йорк, неспособна да излезе навън. Тя прекарва дните си пиейки вино (може би прекалено много вино), гледайки стари филми, припомняйки си доброто старо време… и шпионирайки съседите си. Семейство Ръсел се нанасят в съседната къща – баща, майка и техният син тийнейджър. Идеалното семейство. Но когато една вечер Анна вижда нещо, което не трябва, светът ѝ започва да се разпада и наяве излизат шокиращи сцени. Кое е истина? Кое е само във въображението ѝ? Кой е в опасност? Кой контролира положението? Нищо и никой не е това, което изглежда на пръв поглед.

Сюжетът определено напомня на Хитчок и неговата класика, но имайки предвид съвременното развитие на сюжета, може би ще има повече нотки от „Мъжете, които мразеха жените“ и „Не казвай сбогом“ на Дейвид Финчър? Очаква се „The Woman in the Window“ да бъде Хитчоковски съспенс, а не отчайваща мелодрама – силно се надяваме, че талантливият екип ще наклони везните в тази посока.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments