През март доста фенове на изключително важната телевизионна класика „Семейство Сопрано” настръхнаха пред лицето на новината, че се готви филм, който да разкаже историята на любимите им герои от времето преди събитията от сериала. Малко успокоение внесе фактът, че основната движеща сила зад проекта, озаглавен „The Many Saints of Newark“, ще бъде създателят на „СопраноДейвид Чейс, който влиза в ролята на продуцент и сценарист, наравно с друг ветеран от сериала Лорънс Конър.

Сега научаваме за развитие и по линия на друг важен творчески момент – изборът на режисьор. The Wrap съобщават, че тази чест ще се падне на Алън Тейлър, който също е своеобразен ветеран от сериала, режисирал девет епизода (разпределени в четири от общо шестте сезона), за един от които („Kennedy and Heidi“) е награден и с „Еми“.

Лично за нас това не е истински добра новина. Принципно, когато става дума за телевизия, Алън Тейлър е отличник, с епизоди не само в „Семейство Сопрано”, но и в сериали като „Игра на тронове“, „Mad Men“, „Отдел убийства: Животът на улицата“ и „Сексът и градът“, но когато става дума за кино, а „The Many Saints of Newark“ ще бъде филм, нещата придобиват доста по-различни измерения с трагични заглавия като „Тор: Светът на мрака“ и „Терминатор: Генисис”.

И като казахме „Терминатор: Генисис”, сещаме се за още един потенциално доста проблематичен елемент по линия на Алън Тейлър – изборът на актьори за ролите на младите гангстери и най-вече, за Тони Сопрано. Защото той със сигурност ще има „say so“ по отношение на кастинга, а всички знаем как се справи в споменатия „Терминатор“. Идеята, че можем да видим Джай Кортни като младия Тони, ни изпълва с безграничен ужас. Не ни интересува дали годините, физическите характеристики или каквото-там съвпадат – виждали сме достатъчно малоумни и „wtf“ кастинги, тъй че като нищо тази ерес би могла да се превърне в реалност.

Но да не се надъхваме с лошо. Ще поживеем и ще видим как ще се развият нещата, а засега ще сме умерено песимистични за „The Many Saints of Newark“, както сме за всички предистории, който по традиция развалят (поне) част от мистерията около любимите ни герои или истории. И понеже не сме го споменали в тази новина, действието на „The Many Saints of Newark“ ще се развива през 60-те години на миналия век, по времето на бунтовете в Нюарк, когато чернокожите и италианските гангстери са във война.

Ще продължаваме да следим проекта с надежда да бъдем изненадани приятно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. С години наред не успявам изгледам сериала, все зацепвям на 3 сезон…