По-емоционалните, „романтично” настроени хора, които наблюдават света на Star Wars и се интересуват от развитието на процесите там, ще кажат, че е дошло време за възмездие; рационално мислещите киномани пък ще стигнат до правилния извод, че продуцентите от Disney и Lucasfilm се ръководят от здравия разум и предприемат логични стъпки за „отрезвяване” на ситуацията след боксофис провала на „Соло: История от Междузвездни войни” („Solo: A Star Wars Story”). Информацията, с която разполагат всички източници в момента, е за спиране на работата по всички потенциални spin-off истории за неопределено време, като цялата творческа енергия се насочва приоритетно върху финализиране на последния епизод от първоначално замислените (от Джордж Лукас) три трилогии. Сериозно се говори и за работа по основната сюжетна линия в четвърта трилогия, която хронологично ще се яви продължение на епизод 9.

Източниците на тези новини коментират, че филмът, посветен на Оби-уан Кеноби, който е бил в активен предподготвителен период (каквото и да означава това), буквално е изоставен за неопределено време. По подобен начин и всякакви слухове за филм, посветен на Боба Фет, вече губят своята актуалност, особено ако давността им е преди премиерата на разочарованието „Соло: История от Междузвездни войни”. Филмът има световен боксофис резултат от почти 340 милиона долара за четири седмици и това е доста под всички досегашни приходи, реализирани от филмите, създадени във вселената на Star Wars, включително доста под страхотния „Rogue One” (чиито приходи само в Щатите за 4 седмици са 424 милиона долара). И дори да има спецове, които обръщат внимание, че проблемните боксофис резултати може би се дължат и на ненавременната премиера (през май, вместо през декември), което отчитат като недостатък на стратегията за дистрибуция на филма, всички са наясно, че с подобни тези се заобикаля всеизвестната и очевидна истина – филмът не е добър и зрителите бързо го разбраха.

Ако се върнем на подробностите по развитието на „бъдещите творчески планове” на Lucasfilm, идеята на Райън Джонсън за нова трилогия, посветена на герои от вселената на Star Wars, си остава „pending”, като информирани източници споменават, че може да се очаква Джонсън да развие новите персонажи, с които сме се запознали вече в епизод 7 и 8. Сщото се отннася и за игралния сериал, подготвян от Джон Фавро. За момента не е ясно дали шоурънърите на „Игра на троновеДейвид Бениоф и Дан Уайз ще продължат с развиването на идея за нова поредица от Star Wars филми, но е много вероятно потвърждение за тази стъпка да се получи след премиерата на девети епизод – може би е нужен по-сериозен период на преосмисляне на резултатите от досегашните действия и тенденциите, които се очертават в продуцентския свят на най-прочутата киновселена. Основният фокус в момента се остава „Star Wars IX”, по който работи Дж. Дж. Ейбрамс и който (вероятно) ще приключи историята и/или сюжетната нишка на Рей.

Както и да се развият нещата в бъдеще, сега (печално) прочутите „spin-off”-и са спрени (до второ нареждане) и ние сме особено щастливи, че филмът за младия Хан Соло подейства като отрезвяващ душ на Катлийн Кенеди и компания. Все пак целят свят знае, че парите винаги са били основният фактор в най-голямата индустрия за забавления (в нашата Вселена), което пък важи с особена сила за Къщата на Мишката. А сега очакваме да ни засипят с новини за работата на Ейбрамс по „Star Wars IX” – моментът е изключително удобен!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Трябва на 4-5 години да излиза по един Star Wars филм. И да бъде такъв, какъвто феновете го искат

  2. Ето един повод да си сипя една кристална от синия етикет … ама новината е от Svetly и някак ми се погуби желанието 😀

  3. Oh boy, that backfired spectacularly…. Не мога да си крия душата, иска се истински талант в мисмениджмънта да вбесиш фенбазата на НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПОПКУЛТУРЕН ФЕНОМЕН в историята до такава степен, че да загубиш десетки милиони от филм. Добра работа, Кейти, добра работа…

  4. Педерастите от дисни винаги са се славили че правят филми за ретарди. И няма как да е иначе, при положение, че при тях водещи са парите, не киното. Те не са способни да създадат, смел, оригинален и качествен филм. Те създават пластмасови продукти, за всеобща консумация. За съжаление, разсипаха Стар Уорс….

  5. Нелепа поредица. Гледал съм всички филми и смея смело да твърдя, че само Стар Трек и българските филми са по-зле. Нелепа история.