След като беше обезумялата от мъка госпожа Х в „Нимфоманката“ на Ларс Фон Триер през 2013 г. и ни унищожи с изпълнението си, Ума Търман забави темпото и постепенно изчезна от публичното пространство. Каквото и да предизвика оттеглянето ѝ, то вече не е водещо, защото 48-годишната актриса стремглаво се завърна и изглежда ще поостане.

В края на миналата година името ѝ започна да обикаля в медиите, но не заради някой от новите ѝ проекти, а заради движението Me Too. На въпроса какво мисли за революционните промени в американската филмова индустрия Търман, с едва сдържан гняв, отговори, че не е готова да направи коментар, защото все още е твърде афектирана и ще съжалява за думите си. Няколко месеца по-късно тя написа в Инстаграм профила си: „Честит Ден на благодарността на всички с изключение на теб, Харви, и на злите ти съучастници – радвам се, че се случва бавно, не заслужаваш куршум.“ Изказването потвърди подозрението, че действията на Уайнстийн през годините са били публична тайна и актрисата, както стотици други, е била сред жертвите му.

Малко след това, през февруари тази година, Търман пусна онлайн видео от снимачната площадка на „Убий Бил“, в което катастрофира. Класическата кола, използвана в сцената, не е в техническа изправност и заради отказа на Куентин Тарантино да бъде използван каскадьор, звездата е сериозно ранена. Въпреки че режисьорът също е виновен, Уайнстийн е този, който тогава отказва да даде записа на Търман и така предотвратява съдебно дело. В интервю за Ню Йорк Таймс актрисата заяви, че е простила на Тарантино, но не и на продуцента, който поне на два пъти се опитва да се възползва от нея сексуално.

Добрата новина е, че тежкият период за Ума Търман наближава своя край. Миналия месец в Кан беше премиерата на втория ѝ съвместен проект с Триер – „The House That Jack Built“, където тя е жертва на безмилостен сериен убиец (в ролята Мат Дилън), а по-късно по кината тръгна комедията „The Con Is On“, в която можем да видим още Тим Рот, Алис Ив, София Вергара и Стивън Фрай. В предпродукция е и друга комедия с нейно участие – „The War With Grandpa“, където ще партнира на Робърт де Ниро.

Най-интересното ново превъплъщение на Търман обаче ще бъде в подготвяния от Netflix хорър сериал „Chambers“. Ето официалния синопсис:

Млада жена, която оцелява след сърдечен удар, е погълната от мистерията около сърцето, спасило живота ѝ. Колкото повече се приближава до истината за внезапната смърт на донора си обаче, толкова повече тя започва да придобива характеристиките на починалата – някои от тях са притеснително зловещи.

Търман ще играе майката на момичето донор, която формира странна връзка с получателката на сърцето. Още няма други обявени имена от актьорския състав, нито дата за премиерата. Изпълнителен продуцент на „Chambers“ е Стивън Гейгън, сценарист на филми като „Трафик“ и „Сириана“.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *