Обожаваме „Lego: Филмът“. Намираме го за една от най-оригиналните, забавни и поучителни (и като засегнати теми и като реализация на проект) анимации от последните години и с нетърпение очакваме да разберем как ще се развие историята в предстоящото продължение „The Lego Movie 2: The Second Part“. Въпреки че, трябва да признаем, двата spinoff-а „Lego Филмът: Батман“ (който също намираме за ужасно развлекателен) и „Lego Ninjago: Филмът“ малко поразмиха и поразвалиха готината идея. Това е и причината да не сме следили изкъсо развитието на проекта до момента, но преди няколко дни Warner представиха първия трейлър и е време да наваксаме.

Действието на „The Lego Movie 2: The Second Part“ се развива пет години, след като всичко беше „awesome“ и познатите ни герои се изправят пред нова голяма заплаха: Lego Duplo напада от космоса и разваля всичко по-бързо, отколкото те могат да го построят отново. Битката за възстановяване на хармонията в Lego вселената ще отведе Емет, Луси, Батман и останалите им приятели в неизследвани светове (включително странна галактика, където всичко е мюзикъл), ще тества техния кураж, креативност и строителни способности и ще разкрие колко специални са те всъщност.

За съжаление, режисьорите на „Lego: Филмът“ Фил Лорд и Крис Милър не се завръщат в това си качество за „The Lego Movie 2: The Second Part“ (бяха заети със „Соло: История от Междузвездни войни“, от който бяха освободени преждевременно), но пък основната идея и първоначалният вариант на сценария са тяхно дело (финалните кредити на сценаристите все още не са потвърдени официално). Режисьор на филма този път ще бъде Майк Мичъл („Шрек завинаги“, „Тролчетата“), а в главните роли отново ще чуем (макар че едва ли и този път ще имаме късмет филмът да е със субтитри, а не озвучен) Крис Прат, Елизабет Банкс, Уил Арнет, Чанинг Тейтъм, Алисън Брий и Джона Хил.

Радваме се, че темите от първия филм и загатнатите идеи от неговия финал са доразвити и има шанс отново да видим нещо смислено, скрито под десетките глуповати смешки и мета-коментари. От разликата във въображението между момченцата и момиченцата, особено ако са на различна възраст, може да излезе нещо наистина интересно, при това не само във визуално отношение. Също както и по време на рекламната кампания на първия филм, имаме добро усещане и се надяваме и този път да не се разочароваме.

В добавка вижте няколко снимки и първия официален постер.

LGV203_txtd_scp_bt1886_e03_cc01_20180530.00086665.tif LGV203_txtd_scp_bt1886_e03_cc01_20180530.00088984.tif LGV203_txtd_scp_bt1886_e03_cc01_20180530.00087551.tif плакат

Режисьор на „The Lego Movie 2: The Second Part“ е Майк Мичъл („Шрек завинаги“, „Тролчетата“), а ролите в оригинал озвучават Крис Прат, Елизабет Банкс, Уил Арнет, Чанинг Тейтъм, Алисън Брий, Джона Хил, Ник Оферман, Чарли Дей, Стефани Беатриз, Тифани Хадиш и др.

Премиерата е 9 февруари 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments