След като спечели сериозен брой похвали от критиката и публиката на доста престижни фестивали, сред които BFI London, New Directors/New Films, Ротердам и Сан Себастиан, независимият бразилски „Araby“ („Arábia“) най-накрая получава шанс да достигне до по-голям брой зрители с предстоящата си американска премиера този месец. Филмът ще бъде показан първо в Ню Йорк, а после и в определени салони в цялата страна, и по този повод онлайн се появи отличният трейлър, който можете да видите по-долу, както и един плакат и официален синопсис, които също държим да ви представим.

Лятото може да е сезон за комиксови екшън хитове и безумни комедии и действително големите ни кинофестивали или отдавна са свършили, или ни очакват след месеци, но това не означава, че по света няма добро независимо кино и ние държим читателите ни да са добре информирани за обещаващите заглавия. С малко късмет „Araby“ ще намери място на някой български фестивал и като го видите в програмата, ще ви се стори познат и ще решите да му дадете шанс.

I’m like anybody else. It’s just my life that was a little bit different.

Андре е тийнейджър, който живее в индустриален град в Бразилия, близо до фабрика за алуминий. Един ден Кристиано, един от работниците във фабриката, е ранен и Андре отива в дома му, за да вземе дрехи и документи. Там той намира тетрадка и започва да чете, а зрителите са потопени в живота на Кристиано, в историите на неговите приключения и любови. „Araby“ е филм-пътуване за млад мъж, който започва 10-годишно пътуване, за да намери по-добър живот.

Режисьори и сценаристи на „Araby“ са Жоао Дюманс и Афонсо Ушоа, а в главните роли са Мурило Калиари, Аристидес де Суса, Глаусия Вандевелд, Рената Кабрал и Ренан Ровида.

Премиерата на филма беше миналата година на фестивала в Ротердам, а по американските кина тръгва от 22 юни (в ограничен показ). Както споменахме, надяваме се да го видим у нас на някой от родните фестивали, където – ако можем да съдим по трейлъра – ще намери достатъчно зрители.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *