Джеймс Макавой и Том Круз

След като се отърва от камъка на шията, познат още като „Хобит”, Гийермо дел Торо се върна към това, което умее най-добре – продуциране на милиони проекти и режисирането на филми като „At the Mountains of Madness” , за който ви съобщихме неотдавна. И въпреки че снимките започват чак през май, Дел Торо с право вече обмисля главния си актьор и според Collider дори е разговарял с „Universal” по въпроса.

Тук започват изненадите. Оказва се, че наистина Том Круз и Джеймс Макавой са начело на списъка, но противно на очакванията, Дел Торо иска Круз, а студиото предпочита Макавой. Разбира се, по-младият актьор ще е значително по-евтин (а бюджетът на „Mountains” и без това ще е доста голям), а и няма да се меси в проекта. И все пак Холивудските машини за изкарване на пари обикновено предпочитат имена, които да пълнят седалки, вместо талантливи британски актьори, които дори и след „X-Men: First Class” едва ли ще станат световно известни звезди.

От друга страна режисьорът отдавна иска да работи с Круз и явно смята, че екранизацията по Лъвкрафт е идеалната възможност. Лично ние няма да вземем страна – и Круз и Макавой са таланти (по съвсем различен начин), и ние вярваме в Дел Торо на 101%. Е, ако той искаше Макавой, веднага щяхме да оплюем „Universal”, че се месят, където не им е работата. Но със сигурност нямаше да критикуваме Том – каквито и да ги върши, ние не сме забравили колко го бива, особено с качествен режисьор.

Какво значение има в крайна сметка? Ако ще и Жабока Кърмит да вземе, ние пак ще чакаме „At the Mountains of Madness” с нетърпение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 Comments

 1. Страхотен текст, но искам само да отбележа, че моите представи за "качествен режисьор" се разминават напълно с името на дел Торо.

 2. ?!?

  Всъщност си прав – Дел Торо е много повече от "качествен режисьор"! Един от най-добрите, ever!!!!!!!!!! Няколко филма и вече го доказа!

 3. О, да… Чакаме го този филм с огромно нетърпение…. Дано, дано се получи нещо добро!

  Що се отнася до актьорите, не мога да кажа, че съм фен на който и е да от двамата, но… Важно е да се представи добре… И все пак, Круз малко трудно си го представям в хорър роля по Лъвкрафт 🙂

 4. @Стоян Стоянов

  Разни хора, разни идеали! 🙂

  По приинцип, бих могъл да видя защо някой може да не харесва Дел Торо, но също така виждам, че той е един от най-изобретателните, нестандартни, оригинални, интелигентни и не на последно място, чувствителни (жанрови) режисьори, които работят в момента.

  И ако за него не можем да кажем че е качествен режисьор, то не знам за кой бихме могли.

 5. @Silentium

  Вече знаеме, че тайш голяма любов към Лъвкрафт. :))

  Само да вметна, че никой не си го предсттавяше Круз и като Лестат, ама май му се получиха нещата 🙂

 6. Дринов, туш :Д Прав си… наистина, изскочи ми от главата тази му роля (нищо, че филмът е сред любимите ми :Д)… Млъквам и чакам резултатите 🙂

 7. Не само заради личните ми пристрастия (в които незабавно ще бъда обвинена), но и заради факта, че Круз вече "издиша" (лично мнение 😉 ), с огромно нетърпение ще очаквам какво ще сътвори дел Торо! Всичките (подчертавам – разнообразни) превъплъщения на актьорството на Макавой са интересни, впечатляващи и обещаващи – хммм, може би ще мине още някоя и друга година, преди кино-средите да признаят, че е талант 🙂 Няма начин, Дрин, при такова противопоставяне ВИНАГИ бих гласувала за Макавой – за мен Круз е минало, при това статистическо…

 8. Незабавно ще бъдеш обвинена! :))) Каквото и да ми разпреавяш, знам колко много харесваш Макавой, така че… :))))

  Том Круз, разправяй каквото щеш, си го бива и когато играе в свестни филми не издиша. Дори в бозата "Истинска измама" си личеше излъчването му на звезда – една от най-големите на Холивуд въобще и може би най-голямата в момента в класическото разбиране на това понятие. Разбирам да не ти допада, но да го наричаш статистическо минало…не съм съгласен.

  И да не забравя, Лен Гросман за президент!!! 🙂

 9. Съгласна съм с последното – ще гласувам за него! Ролята му в "Магнолия" беше страхотия 🙂 обаче… много захар, много пудра, много звезден прах… предвзет ми е – и така играе (поне това е моето впечатление) а, харесвам го и в Minority Report, Роден на 4-ти юли и Рейнман (ако следваме хронологията в обратен ред)! това е, брат ми. Другите филми може да са го направили звезда (това не отричам!), но не са го направили добър актьор (скромно лично мнение) 😉

 10. Е ти му изреди всички филми :)))

  Том Круз е много добър в "Тропик тъндър", "Магнолия", Рейнмен", "Роден на 4-ти Юли", "Ваниласкай", "Интервю с вампир", "Майнорити рипорт", "Война на световете", Колър ъф мъни", "Мишън импосибъл", "Няколко добри мъже" и "Риски бизнес", ама е много лигав в "Топ Гън" и затова не ме кефи! :))))

  Майтапя се, не ми обръщай внимание! :))) Разбирам те какво имаш предвид Позьорче е той!

 11. Именно, душа! Това имах предвид, като за момента подобно етикетче не може да лепнеш на Макавой и да не изреждам още няколко сравнително млади "колоси" (в сравнение с перченето на сциентоложчето) в актьорството 😉 и това не му харесвам – "рилиджъс"-отклоненията! Между "Невъзможна мисия" и поредицата Борн гласувам за Борн (въпреки, че Мат не ми е сред "любимците") – тук говоря за филми, не само за актьорска работа… доскоро! "паля джапанките" на Изток, че да чуя и видя на живо U2 😀

 12. Без нападки на религиозна основа! Всеки има право да харесва фантастичния жанр! Ха-ха-ха-ха-ха!

 13. Хаха, да. 🙂 Пък и сциентологията е по-скоро аростократичен сай-фай, докато авраамовите религии са дебилно фентъзи, така че явно Круз е избрал по-малкото зло. 😀 И все пак, адски дразни мутрата му, аз съм за МаКавой.