bell-tylor-20180623

Несправедливо, ала изключително неволно е зейнала сериозна информационна дупка в един доста недолюбван от родната публика киножанр – музикалните филми. Освен едно бегло споменаване в новина за Том Харди през 2014 година (във връзка с хипотетичен и грешен кастинг), за бъдещия филм „Rocketman” не сме коментирали нищо. Става въпрос за полу-биографичен филм, посветен (очевидно!) на музикалната легенда Елтън Джон, като проектът вече е започнал придвижването си към фаза производство.

Едно от доказателствата за това е туит от Тарън Еджъртън, който до този момент беше единственият потвърден член на актьорския екип, при това с тежката отговорност да влезе в ролята на самия Елтън Джон. Може би не знаете, но Еджъртън има вокални способности и се очаква да пее на живо на снимачната площадка, което е супер-ангажиращ и труден способ за реализиране на филм.

Разични информационни източници, включително и Variety, споделят, че в момента Джейми Бел е в преговори за ролята на Бърни Топин – дългогодишния творчески портньор на сър Елтън Джон, с когото се запознават през 1967 година, след като и двамата се отзовават на една покана за музиканти в NME от Liberty Records. Именно тогава Джон открива поетичния талант на Топин и техният тандем в създаването на хитови песни за 30 албума продължава своето съществуване вече половин век! Сред парчетата, които всеки може да затананика, са „Crocodile Rock”, „Tiny Dancer”, „Candle In The Wind”, „Rocketman”…

eltonandbernieblac_2670649k
Младите герои!

Тарън Еджъртън е актьор, когото много харесваме и се надяваме съвсем скоро да го видим в действие в доста по-стойностни роли от познатите до момента – не казваме, че не беше чаровен в „Kingsman: Тайните служби” и „Kingsman: Златният кръг”, но сме склонни да очакваме повече от хора с потенциал като неговия. Колегите от Collider са успели да хванат младия актьор за бързо интервю на CinemaCon в Лас Вегас преди повече от месец и сега е удобният момент да хвърлите едно око/ухо на разговора им, който включва бързи въпроси по повод ужасно изглеждащия „Robin Hood: Origins” на Ото Батърст, както и детайли, свързани с подготовката му за ролята на Елтън Джон в „Rocketman”.

http://collider.com/taron-egerton-interview-rocketman-robin-hood/

Както стана ясно и от интервюто на Еджъртън, „Rocketman” ще бъде по-скоро „фентъзи мюзикъл”, отколкото чисто биографичен филм, като автор на сценария е Лий Хол, а режисьорски отговорности е поел Декстър Флетчър („Bohemian Rhapsody”, „Eddie the Eagle”). Продуценти на филма са Матю Вон, самият Елтън Джон и неговият съпруг Дейвид Фърниш.

Снимките на „Rocketman” се очаква да стартират това лято, а премиерата на филма за момента е позиционирана на 17 май 2019 година.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments