Според информация, споделена от Deadline, Paramount Pictures и синът на Боб Марли – Зиги са обединили усилията си, за да подготвят биографичен филм, посветен на живота и наследството на легендарния музикант. Един от най-самобитните музикални символи на ХХ век, Боб Марли не е само икона на реге-музиката – той се превърна в култ за милиони негови почитатели от няколко поколения, особено след като земния му път приключи на 36 години в борба с рака. Неговата музика намери специално място в сърцата на хората и се превърна във вдъхновение на много творци през годините.

Боб Марли е бил във фокуса на биографични филми, включително и добре приетият „Marley” от 2012 година на носителя на Оскар Кевин Макдоналд („Последният крал на Шотландия”), но проектът на Paramount и Зиги Марли със сигурност има амбицията да представлява възможно най-пълен биографичен портрет, като в случая специална роля играе и връзката на сина му с музиката на Боб Марли.

Самият Зиги има завидна биография – миналата година спечели „Грами” за най-добър реге-албум, в колекцията му има и „Грами” за най-добър детски албум за 2009 година, както и „Еми” за оригинална песен за детска и анимационна тв програма. Миналият месец той издаде седмия си студиен албум „Rebellion Rises”, а през годините трупа опит и фенове с многобройни концерти. Грижата за наследството на баща му е от първостепенно значение за музиканта, и в случая с новия биографичен филм, посветен на него, се очаква Зиги да поеме сериозна роля, може би не само на продуцент, но вероятно ще се включи и с работа по сценария. Разберем ли новини по темата – ще споделим!

И въобще не се притесняваме за нищо, защото сме сигурни, че „всичко ще бъде наред”!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *