Warner Bros. направо започват да ни дразнят. Няма такова чудене, няма толкова промени. Ако и вие сте загубили нишката на вечно неясните им планове за филмовата им комикс вселена DCEU (DC Extended Universe), спокойно, не сте единствените и грешката определено не е във вас. Първоначално бяхме доволни, че студиото не се опитва да повтори формулата на Marvel, защото би било жалко и същевременно напълно разбираемо, имайки предвид какъв успех има тя. Сега обаче се изнервяме от безбройните планирани и обявени проекти, които обаче са в непрестанно движение и все не се знае какво точно се случва с тях.

Може би най-лесно за ориентация ще е, когато става дума за DC екранизации, да си говорим не за конкретни заглавия, а за герои. Батман например, с който определено не е ясно какво се случва – ясно е, че се готви някакво самостоятелно завръщане, извън „Лигата на справедливостта“, но дали Мат Рийвс ще е режисьор, дали Бен Афлек ще се завърне, дали ще видим Пингвина, всичко това са само предположения на този етап.

Знаем също така, че има няколко проекта за Харли Куин, която увеличи и без това сериозната си фен-база с изпълнението на Марго Роби в „Отряд самоубийци“, и въпреки че май най-близо до реализация е „Birds of Prey“ на Кати Йен, плановете все още включват „Gotham City Sirens“ и съвместен филм за Куин и Жокера.

Въпреки че Батман и Харли напоследък получават доста повече внимание, всъщност точно Жокера е поводът да пишем тази новина. Въпреки че много фенове не бяха особено очаровани от изпълнението на Джаред Лето в „Отряд самоубийци“, сега научаваме, че Warner Bros. подготвят самостоятелен филм за вероятно най-популярния си злодей. Лето ще участва и ще е изпълнителен продуцент, като идеята на студиото е да разшири „света, създаден от „Отряд самоубийци“ и да го свърже с други бъдещи заглавия“. Засега нямаме други подробности вероятно защото все още се търси сценарист и е рано да се правят прогнози.

Всичко това няма нищо общо с планирания самостоятелен филм за Жокера на Тод Филипс с изпълнителен продуцент Мартин Скорсезе – този проект е съвсем отделен, върви си „по план“ (ако въобще студиото има такъв) и е част от отделна група филми, които не са свързани със споделената DCEU. Защото в цялата каша, защо да нямаме два отделни Жокера по (горе-долу) едно и също време? Ако въобще някой от тези филми стигне до екран, разбира се. И да, Хоакин Финикс все още се спряга за ролята на този алтернативен Жокер, но на този етап нова информация нямаме.

За успокоение, нека завършим новината като си припомним няколко доста по-сигурни предстоящи DC филма – „Aquaman“ на Джеймс Уан ще излезе по кината на 21 декември, „Shazam!“ се чака на 5 април 2019, а продължението на много успешния „Жената чудо“ с Гал Гадот е планиран за 1 ноември 2019. Засега поне по тях не очакваме кой знае какви промени, но както не сме спрели да се оплакваме, това са Warner Bros., така че нищо не се знае.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Чудесни новини! Айде да тръгват да се оправят полека лека нещата, че много почнах и аз вече да се изнервям, пък и ако продължават така ще изтърват и малкото фенове, които все още са останали с тях… :/

  2. Както са казали руснаците – „Паживьом, увидим!“ Така де, да не се прибързва много, много със заключенията, все пак почти нищо не сме видели от неговата интерпретация на героя… Пък и видяхме клоун, видяхме анархист-социопат, ами нека да видим и гангстер… 😉