Очаквахме толкова популярна днес тема като криптовалутите съвсем скоро да превземе Холивуд и ето че вече се подготвя трилърът „Crypto“ на Джон Сталбърг джуниър. За съжаление и както много добре знаем от десетки примери, с безумно бързото развитие на технологията днес подобни филми доста често остаряват много зле и дори няколко години след премиерата си вече предизвикват основно насмешка. Разбира се, това не означава, че не бива да се правят, особено ако става дума за независим трилър с приятно очертаващ се каст, какъвто е случаят на „Crypto“, чиито снимки в момента текат в Ню Йорк.

Покрай новината за началото на снимачния период научихме, че в главните роли ще влязат Бо Нап („Лично правосъдие“, „Seven Seconds“), Кърт Ръсел (няма да ви обиждаме като изброяваме заглавия), Алексис Бледел („Историята на прислужницата“), Люк Хемсуърт („Западен свят“), Джереми Харис („Легион“) и Винсънт Картхайзър („Mad Men“). Сюжетът на „Crypto“ проследява млад агент (Нап), който се бори с прането на пари и разследва объркана схема за корупция и измама в отдалечения си роден град. В същото време баща му (Ръсел) и брат му (Хемсуърт) се опитват да спасят семейната ферма в променящата се икономика, а главният герой се оказва замесен със загадъчен търговец на предмети на изкуството (Бледел), криптовалутен ентусиаст (Харис) и корумпиран счетоводител (Картхайзър).

За момента описват „Crypto“ като трилър за пране на пари и в стила на „Фирмата“ и „The Girl With The Dragon Tattoo“, по сценарий на Карлайл Юбанк и Дейвид Фриджерио, които пък работят по идея на Джефри Ингбър. Един от продуцентите, Джордън Йейл Ливайн от Yale Productions, споделя:

Криптовалутата грабна вниманието и въображението на потребители и предприемачи по цял свят, но досега не е била представена във филм по толкова задълбочен и вълнуващ начин.

Режисьорът Джон Сталбърг джуниър пък иска да похвали актьорите си:

Много съм щастлив, че работя с толкова невероятен екип актьори, с които да вдъхнем живот на тази вълнуваща и актуална история. Бо е невероятно талантлив и за мен е сбъдната мечта да гледам как играе с таланти като Алексис, Кърт, Люк Джереми и Винсънт.

Имаме подозрение, че „Crypto“ действително може да се окаже от филмите, за които споменахме в началото на тази новина – бърз за забравяне и лесен за осмиване, но ни се струва (може би защото си падаме по трилърчета), че е рано да си правим изводи и има достатъчно потенциал на този етап. Ще ви държим в течение с развитието на проекта, като предполагаме, че следващото ни включване ще е за първия трейлър, когато засега необявената премиера наближи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *