От този петък в кината е „Радиограмофон“ – нов български филм, който досега не сме ви представяли и признаваме си, за момента не сме гледали. Но знаете, че държим да сте осведомени какво се чака и върти в кината, затова в тази кратка новина сме събрали малко информация за филма – един трейлър, плакат и малко подробности за сюжета, чийто действие се развива в не толкова далечно минало в Родопите, но пречупва историята през погледа на един баща, твърдо решен да купи радио на обсебения си от рокендрола син.

Вижте трейлъра на филма, последван от официалното прес-съобщение, в което можете да научите повече за историята на „Радиограмофон“ и наградите, които е спечелил досега, и един плакат.

банер радиограмофон

 

РАДИОГРАМОФОН“ ТРЪГВА В КИНАТА ОТ 4 МАЙ
ПРЕМИЕРАТА НА ФИЛМА ВПЕЧАТЛИ ЗРИТЕЛИТЕ С БЛЕСТЯЩА АКТЬОРСКА ИГРА И ДОКАЗА УМЕНИЯТА НА ТАЛАНТЛИВИЯ РЕЖИСЬОР РУЗИЕ ХАСАНОВА

„Радиограмофон“ на Рузие Хасанова тръгва в кината в цялата страна от 4 май – броени дни след официалната кино премиера на 1 май в София. След като получи приза за дебют на годината в рамките на фестивала „Златна роза“, и след представянето си в рамките на Международния филмов фестивал в Дубай, впечатляващата кино продукция спечели и голямата Награда на публиката в състезателната програма на международния София Филм Фест.

Премиерата на филма събра знаменитости от света на музиката и киното, сред които, освен актьорския състав на продукцията бяха и Ирмена Чичикова, Рут Колева, Силвия Лулчева, Ирена Милянкова, Камен Алипиев – Кедъра, продуцентът Борко Чучков, Стоян Алексиев и др.

“Радиограмофон” е филм за силата на музиката, свободата идентичността – чувствителен и откровен разказ за едно спорно време, в което рокендрол музиката е била единственото спасение в откъснатите места из Родопите. Тя е вдъхновила и заредила с надежда онова младо поколение, което след години сваля режима.

Разказът е базиран на истинска история – за Али, който с риск за живота си предприема тридневно пътешествие пеша до най-близкия град, за да купи радио на обсебения си от рокендрола син. На фона на комунистическия режим, „Радиограмофон“ е филм за един баща, който отчаяно търси свободата си.

В главните роли ще видите Александър Хаджиангелов, Яна Титова и Александър Алексиев. Актьорският състав се допълва от не по-малко впечатляващите Стефан Мавродиев, Стефан А. Щерев и Ованес Торосян, а зрителите ще станат свидетели и на прекрасната игра на млади, но изключително способни и обещаващи артисти. Оператор е Кирил Проданов, а продуцент – Гергана Станкова, Менклипс.

Родена в Казанлък и израснала в Родопите, Рузие Хасанова е сред най-обещаващите имена в родното кино. Живее в Лондон, но любовта й към България и духа на Балканите не спират да вълнуват и предизвикват будното й съзнание.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *