Фактът, че серийните убийства не са особено характерни за източноевропейските ширини, по никакъв начин не намалява зрителския интерес, който се надига в нас при появата на всеки качествен сериал с такъв фокус. И въпреки че формулата „красиви жени, отвличани от психопат, който се мисли за Бог“ e използвана безброй пъти, тя продължава да работи безотказно в подходящите ръце.

Поредното, поне на пръв поглед, интересно попълнение в жанра е 12-серийният „100 Code”, по идея на Боби Мореско, продуцирал „Сблъсъци“ и „Момиче за милиони“. Тук ловът на безмилостния касапин става интернационален, след като е установена връзка между жертвите на убиец, тероризиращ Ню Йорк (русокоси, синеоки млади жени са изнасилвани и заравяни в полета с цветя), и престъпление на неизвестен извършител със същата методология в Стокхолм.

Американската полиция изпраща свой детектив – Томи Конли (Доминик Монахан), който трябва да си сътрудничи с местния разследващ Майкъл Еклунд (Майкъл Никвист) при разплитането на мистерията. Партньорството между двамата никак не е лесно не само заради културните разлики, но и защото всеки от тях се бори със собствените си демони. Както можем да предположим обаче, най-вероятно ще им се наложи да сложат личните си неразбирателства настрана, когато играта наистина загрубее.

Трейлърът със сигурност е обещаващ и не само заради неподозирания смразяващ ефект, който „Oops! I did it again” на Бритни Спиърс, но в различен аранжимент и изпълнение, създава като саундтрак. Престрелки, мистериозни гори, красиви жени и ченгета с тъмни тайни – бройте ни!

плакат

Премиерата на „100 Code” е на 29 май по WGN America.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments