След като официално обяви, че приключва завинаги с „Досиетата Х“ (и нищо чудно, последните епизоди бяха шокиращо скучни) и след като стана ясно, че няма да се завърне във втория сезон на „Американски богове“, Джилиън Андерсън вече има предостатъчно време за нови проекти и един от тях ще е сериалът на Netflix „Sex Education“, за който научихме тази седмица.

Ейса Бътърфийлд („Изобретението на Хюго“, „Играта на Ендър“) също ще участва и комбинацията от любимата ни Джилиън и младия Ейса, който след продължава да се доказва като актьор, дори когато участва в не особено добри филми (няма как всичките да са хитове), е едно отлично начало за актьорския екип.

Netflix описват „Sex Education“ като „coming-of-age“ смесица от комедия и драма за тийнейджър на име Отис – не особено популярен в училище девственик, който едва се справя с гимназиалното ежедневие. Майката на Отис (Андерсън) е секс терапевт и следователно домът им е пълен с всякакви упътвания, видеа и книги по темата, което го превръща в неволен експерт. Заедно със значително по-популярната си съученичка Мейв (Ема Маки) Отис заформя нещо като клиника, която помага на останалите ученици да се справят с проблемите си. Разбира се, самият Отис също има върху какво да поработи в това отношение и малко терапия няма да му се отрази зле.

Създател и сценарист на „Sex Education“ е Лори Нън, режисьор ще е Бен Тейлър („Catastophe“), а снимките се очаква да започнат тази пролет. Засега не знаем никакви други подробности за сериала, освен че премиерата му ще е през 2009 по Netflix. Надяваме се скоро да имаме повод да пишем още новини за „Sex Education“ – не пропускаме нищо, в което Джилиън Андерсън участва, дори и да няма думата секс в заглавието…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *