В борбата за равнопоставеност на половете в киноиндустрията се открояват два типа жени. Тези, които говорят, и тези, които действат. Познайте кои преобладават. Джесика Частейн за щастие е от вторите. Докато Салма Хайек отива на кинофестивала в Кан и обяснява как „мъжете трябва да искат по-малко пари”, Частейн е в Южна Франция, за да продаде на разпространителите следващия си проект – шпионския трилър в стил „Джеймс Бонд”, „355”.

Дори на ранния етап, в който е продукцията, тя вече направи голямо впечатление. Свиквайте да чувате все по-често за този бъдещ проект, тъй като само за няколко дена в Кан той впечатли купувачите на права и световните медии.

Да започнем от заглавието. Агент 355 е кодовото име на реална личност, един от първите шпиони на САЩ, зад което стои жена. Никой не знае нейната самоличност и до днес, но тя изиграва важна роля по време на Американската революция, случила се между 1765 г. и 1783 г.  Джесика Частейн се вдъхновява от историята за неизвестния шпионин и измисля идеята за филм, който да събере едни от най-разпознаваемите женски лица на съвременното кино. Филмът е независим проект, продуциран от компанията на Частейн.

На режисьорския стол застава Саймън Кинбърг, който ще дебютира като режисьор в предстоящия „Х-Men: Dark Phoenix”. Сценарият на „355” е на Тереза Ребек, а актьорският състав е силен и стратегически подбран. Точно когато всички говорят за разнообразие, клауза на равнопоставеност (inclusion rider) и роли за жените, Частейн събира на един екран Лупита Нионг’о (мексиканка), Пенелопе Крус (испанка), Марион Котияр (французойка) и Фан Бинбин (китайка), за да ни покажат на какво са готови жените.

355-jessica-chastain-spy-thriller
Петте актриси на кинофестивала в Кан

Информацията около сюжета засега е оскъдна. Петте жени, някои непознати, други врагове помежду си, се събират на обща мисия. Целта им е да попречат на световна организация да се добере до опасно оръжие, което може да причини световен хаос. Кодовото наименование на групата е „355”.

Но най-добрата новина може би е повече от успешното представяне на проекта в последните дни на кинофестивала в Кан. Още преди да са започнали снимките, медиите съобщиха, че редица световни дистрибутори са проявили интерес да купят правата за разпространение. По информация на Variety, Universal са купили правата за малко над 20 млн. долара и тепърва предстои договарянето с дистрибуторите за различните краища на света. Прогнозите са продажбите да надскочат бюджета на филма, който е 75 млн. долара. Засега обаче сделката с Universal е финансово най-успешната в историята на фестивала от последните години. А експертите предвещават следващия хит на големия екран.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. They are all so pretty … or maybe not …They want to communicate something about women – and end up playing these ‘pretty things’ that actually men have created …

    Защо не мога да си представя Франсис Макдорманд или Чарлийз Терон да се ангажират с подобно нещо ?
    Mоже би, защото те разбират, че ‘политиката’ резонира само чрез образи, които ‘заживяват’ пред зрителите …
    Независимо какъв е техният пол….

    Чарлиз Терон е направила много повече с филми като North Country, Monster, Young Adult, In the Valley of Elah, Mad Max, дори и с Atomic Blonde….She kicks ass, without having to be pretty in a way that men demand and like ….