704682_1.1
И Джей Райън се чуди защо точно него са избрали за „It: Chapter 2“

Последните месеци следим попълването на актьорския екип на продължението на „То“ със сериозен интерес и досега нямахме и най-дребния повод за разочарование. След изключително сериозния успех на първия филм и без съмнение отличните изпълнения на младите актьори в него, въпросът кои имена ще поемат щафетата в „It: Chapter 2“ беше от особена важност.

И всичко започна просто чудесно – направо не ни се вярва, че мечтите на феновете се сбъднаха и действително ще видим Джесика Частейн като порасналата Бевърли, а компания ще ѝ правят Джеймс Макавой като Бил и Бил Хейдър като Ричи. Чуден кастинг, нямаме забележки. Нямаме никакви оплаквания и по повод присъединяването на Джеймс Рансън и Анди Бийн като Еди и Стан, за които научихме преди около седмица.

Сега обаче идва ред на голямото ни разочарование и то е по повод кастинга на друга важна роля – порасналият Бен Ханском, за който преди няколко дни разбрахме, че създателите на „То“ са избрали Джей Райън. Всички фенове знаят, че в книгата пълничкият Бен доста се променя – поне физически – с годините и в това отношение Райън е подходящ избор, защото няма как да отречем, че изглежда добре без риза. Но това е единственото положително нещо, което можем да кажем за актьора, който нямаше да има никаква кариера, ако трябваше да разчита само на талант.

Признаваме, че впечатленията ни от Райън са ограничени – най-голямата му роля до момента е в насочения към тийнейджърки сериал на CW „Beauty and the Beast“, участва още в „Neighbours“ и в не особено голяма роля в „Top of the Lake“ на Джейн Кемпиън. Но все пак не ни е напълно непознат и за съжаление, досега не сме видели дори и намек за актьорски талант. Разбира се, понякога и пълни дървета се разчупват и показват неподозирани качества при подходящия режисьор, но силно се съмняваме Андрес Мушети да успее да извлече нещо подобаващо от Райън. Да не говорим как ще седи до останалите актьори, които изброихме по-горе, особено Частейн и Макавой. А все пак ролята на Бен не е никак малка или маловажна.

Разбира се, не държим всички участници в „It: Chapter 2“ да са звезди (пък и кой ли ни пита), но толкова ли не можаха да ни зарадват с някой талантлив „character actor“ или дори напълно непознат дебютант? Сега остава да видим кого ще вземат за ролята на Майк и дано да не е още едно разочарование.

Режисьор на „It: Chapter Two“ („То: Част II”) отново е Андрес Мушети, а сценарият е на Гари Дауберман. В главните роли ще видим Джесика Частейн, Джеймс Макавой, Бил Хейдър, Бил Скарсгард, Джей Райън, Джеймс Рансън и Анди Бийн.

Премиерата е 6 септември 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Beauty and the beast е негледаем, така е, но на някои хора просто им пасват роли. Знае ли човек, може да ги е отвял на кастинга… Keep the faith!

    1. Сега се сетих откъде ми е познат. Три сезона съм гледал преди години

    2. Това тв нещо „Beauty and the Beast“ наистина изглежда доста зле.