Дженифър Фокс е известна режисьорка на документални филми, която спечели голямата награда на журито в Сънданс с дебюта си „Beirut: The Last Home Movie” от 1987 г. В началото на тази година тя се завърна в Сънданс и си спечели множество овации от всички присъстващи с предизвикалия доста сериозно вълнение „The Tale”, представляващ фикционализирана версия на истинската ѝ история.

The Tale” разказва историята на Фокс, в чиято роля влиза невероятната Лора Дърн, която намира свой разказ, писан когато тя е била на 13-годишна възраст, който я кара да преосмисли отношенията, които е имала с възрастна двойка по това време. Филмът разглежда теми за травма и сексуален тормоз, но също така и за това как работят спомените ни и нещата наистина ли са такива, каквито си ги спомняме.

След като разтърси публиката в Сънданс, „The Tale” най-сетне достига и до широката публика и то от неочакван разпространител – HBO, които представиха и първия трейлър.

Невероятната Лора Дърн влиза в ролята на Фокс, която намира свой разказ, който е писала на 13-годишна възраст, който я кара да преосмисли отношенията, които е имала с възрастна двойка по това време. Филмът разглежда теми за травма и сексуален тормоз, но също така за това как работят спомените ни, такива ли са нещата наистина, каквито си ги спомняме.

След като миналата година (с „Туин Пийкс“ и „Последните джедаи“) Лора Дърн се завърна в попкултурния зайтгайст по начин, несравним с нищо от „Джурасик парк” насам, сега тя продължава напред към висините и по всичко изглежда, че ще има възможност да се бори за награди. Това, че HBO купува филма малко променя нещата откъм възможни призове, но вместо за „Оскар“, Дърн ще се бори за „Еми“ за втора поредна година, след като през 2017 получи трофея за играта си в „Големите малки лъжи”.

Още от трейлъра личи, че „The Tale” ще разчита много на хитър и бърз монтаж, който да прелее спомените и настоящето на героинята. Издигнат и от силен каст, който освен Дърн включва Елизабет Дебики, носителката на „Оскар“ Елън БърстинФрансис Конрой и Common, филмът със сигурност ще си струва да се гледа. Но бъдете предупредени – очевидно е, че това няма да е лесен и приятен филм, който оставя хубаво чувство в сърцето. Според рецензията на IndieWire „ The Tale” е също толкова мощен и дълбоко разстройващ, колкото „The Act of Killing”.

плакат

The Tale” ще дебютира на 26 май по HBO.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *