Близо година измина, откакто видяхме първия поглед към Итън Хоук и Аманда Сейфрид в „First Reformed”, за който се надяваме, че ще оправдае надеждите, които таим за всеки един нов филм на Пол Шрейдър от последните две десетилетия, а именно, че това ще е дългоочакваното завръщане във форма на големия сценарист и режисьор, на когото дължим филми като „Шофьор на такси”, „Разяреният бик”, „Последното изкушение на Христос” и „Affliction“.

Сега най-накрая е ред да видим следващата стъпка в рекламната кампания на „First Reformed” – първият трейлър, който би могъл още на този етап да попари и без това ниските ни очаквания. С изненада обаче откриваме, че разпространители на филма са любимите ни A24, които общо взето нямат празно, така че натискаме плей с лека надежда в сърцето.

Ако кажем, че ни хареса супер много, ще излъжем, но все пак видяното ни допада и определено сме любопитни да гледаме „First Reformed”, чиито качества изглеждат в пъти по-високи от последните произведения на Пол Шрейдър. Освен A24, допълнителна надежда за добър филм ни вдъхват и положителните фестивални отзиви,  които филмът получи, част от които виждаме и в самия трейлър.

В допълнение ви предлагаме и първия постер, който може да видите веднага след официалния синопсис:

Отец Ърнст Толер (Итън Хоук) е самотен свещеник на средна възраст, чиято малка църква в щата Ню Йорк се готви да чества 250-годишнината си. Някога част от мрежата за спасяването на избягали чернокожи роби, сега църквата е туристическа атракция с намаляващо паство, засенчена от по-голяма, съвременна и добре посещавана църква. Когато бременна жена (Аманда Сейфрид) моли отец Толер да помогне на съпруга ѝ, който е радикален природозащитник, свещеникът попада в капан между мъчителното си минало и не по-малко отчайващо бъдеще, докато не открива изкупление във впечатляващ акт на насилие.

плакат

Режисьор и сценарист на „First Reformed” е Пол Шрейдър. В ролите са Итън Хоук, Аманда Сейфрид, Седрик Кайлс (Cedric the Entertainer), Майкъл Гастон, Виктория Хил, Филип Етингър, Ван Хензис и др.

Премиерата е 18 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Първата реформаторска църква е изключително култов филм за драмата на невярващ пастор страдащ от хроничен алкохолизъм което го довежда до суицидни състояния ! Лична оценка -8!