Докато чакаме „Джурасик свят: Рухналото кралство“ да достигне екраните ни този юни, научаваме директно от Стивън Спилбърг кой ще е сценарист и режисьор на следващото продължение и това е Колин Тревъроу. Не го очаквахме, но всъщност не е никак изненадваща новина – режисьорът вече не е зает със „Star Wars: Episode IX“, след като Disney и Lucasfilm решиха да го освободят и Дж. Дж. Ейбрамс да довърши филма. Това вероятно е било сериозно разочарование за Тревъроу, но пък сега му дава шанс да се завърне към франчайз и студио, които му имат доверие.

Малко история за незапознатите и тези, които леко се пообъркаха от непрестанните рокади зад кулисите: след като спечели публиката и критиците с фестивалния си хит „Safety Not Guaranteed“ Тревъроу получи уникалния шанс да възроди „Джурасик парк“ франчайза на Universal и крайният резултат беше изключително успешният „Джурасик свят“. Наложи се обаче да прехвърли предстоящия „Джурасик свят: Рухналото кралство“ на Хуан Антонио Байона, защото получи предложение от Lucasfilm да режисира третия епизод от новата им трилогия, „Star Wars: Episode IX“. Поради вечните „творчески различия“, а според слуховете и заради провала на „The Book of Henry“, Тревъроу беше уволнен и оттогава чакахме да чуем нещо за следващ негов проект.

Е, чакането свърши, след като Стивън Спилбърг обяви, че Тревъроу, когото спрягат за „архитект на новия франчайз“, ще напише и режисира „Jurassic World 3“, който се очаква по кината на 11 юни 2021. Сценарият ще е дело на Тревъроу и Емили Кармайкъл („Огненият пръстен: Революция“) и ако може да се вярва на думите на режисьора, идеята е ясна и планирана от години:

Знаех накъде искам да се развиваме. Спомням си как казах на Стивън още докато правихме първия филм „Това е началото, ето я средата, а това е краят“. Според мен подобен дизайн е задължителен за такъв франчайз, ако искаш хората да не загубят интерес. Трябва да е добре обмислен, не може да е нещо произволно особено ако искаме да го превърнем във франчайз, който се основава на героите.

Разбира се, ще ви държим в течение с развитието на проекта и макар скоро да не очакваме кой знае какви новини, докато студиото и Тревъроу се подготвят, „Jurassic World 3“ определено е един от филмите, за които ще пишем доста новини, когато премиерната дата наближи. Както споменахме, тя е чак 11 юни 2021, така че засега феновете ще трябва да се задоволят с „Джурасик свят: Рухналото кралство“, който се очаква по кината след само два месеца.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Искам да направят и някакъв друг мащабен филм за праисторически създания. И да е хорър-фантастика, а може и да се пътува във времето

    1. Тц тц, UZUMAKI, направо се натъжих след като изгледах клипа.. Реално погледнато, Колин се е противопоставил на всичко, което не харесахме в епизод 8, който си беше напълно излишен.. с пълна гавра над персонажите.. Нямах нищо против Люк да загине в тази част, но само ако целият филм бе друг, бивайки убит от Сноук. Жалко, сега ще получим поредната тъпа комедия.

    2. Не съм сигурен доколко е рилайъбъл инфото от видеото, но съм напълно съгласен с Тревъроу за Сноук и Люк. Ocмият епизод ми отлежа като развалена рибешка консерва.