Желанието да се направи биографичен филм, посветен на една от прочутите музикални бунтарки на 60-те години – Джанис Джоплин, отдавна преминава през различни автори в Холивуд, които от своя страна си представят различни актриси в този образ – от Пинк, през Зоуи Дешанел до Рене Зелуегър. Едни от любопитните проекти, които така и не се реализираха, бяха на Лий Даниелс и на Фернандо Мейрелес, който искаше да режисира Ейми Адамс в ролята на Джанис… Преди няколко години и режисьорът на „Martha Marcy May MarleneШон Дъркин е имал желание да ангажира актрисата Нина Арианда, като плановете са били продукцията да започне през пролетта на 2013 година. Идеята за този проект е още жива, като в момента Мишел Уилямс преговаря за главната роля в „Janis”.

michelle-williams-2010

В основата на сценария за този филм е книгата „Love, Janis”, като ще бъдат разказани последните шест месеца от живота на Джанис с флашбек-моменти, фокусиращи миналото, а и продуцентът Питър Нюман („The Squid And The Whale”, „Blue In The Face”) продължава да е въвлечен в „заверата”. Той иска да разкаже историята на тази непокорна хипи-душа вече повече от 16 години и (сякаш за късмет) притежава правата да използва песните на Джоплин и нейната група Big Brother And The Holding Company плюс правата върху биографията й „Piece Of My Heart”, написана от Дейвид Далтън, както и часове с най-различни интервюта и трите появи на Джанис в „The Dick Cavett Show”.

Вече сме си научили урока – не бързаме да се радваме, докато не започнат снимки. Преговорите с Мишел Уилямс са на много ранен етап, пък и на нея й предстои да снима „The Greatest Showman On Earth” с Хю Джакман. Междувременно Жан-Марк Вале и Ейми Адамс продължават да са ангажирани с конкурентен биографичен филм за Джоплин и виновниците за „Dallas Buyers Club” Крейг Бортън и Мелиса Уолък пишат нов драфт на сценария. И тъй като все още не е ясно кой (и дали) ще финишира пръв на екран, за вдъхновяващ документален поглед към живота на Джоплин спецовете препоръчват филма на Ейми Бърг „Janis: Little Girl Blue”. Ще очакваме новини с адрес „Janis” на Шон Дъркин и (евентуално) конкуренцията…

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *