От доста време знаем, че в един момент вселената на Джейсън Борн ще продължи без участието на Мат Деймън, но не очаквахме, че следващата стъпка ще е сериал, при това предистория. Но точно това подготвят USA Network, които са поръчали пилот с евентуалната идея да го одобрят за цял сезон. Потенциалният сериал ще се казва „Treadstone“ и сценарист и изпълнителен продуцент на пилота ще е Тим Кринг („Heroes“). Режисьор пък ще е Рамин Бахрани, чийто „451 градуса по Фаренхайт“ за НВО чакаме с доста нетърпение (премиерата е 19 май).

Treadstone“ ще разкаже за раждането и развитието на едноименната програма на ЦРУ, която вероятно си спомняте от филмите и която, чрез така наречения „behavior modification protocol“, превръща агенти в убийци с почти свръхчовешки умения. Според все още скромната информация за сюжета сериалът ще проследява агенти по целия свят, които неочаквано са „събудени“, за да изпълнят смъртоносните си мисии. На този етап няма никаква информация кои и какви ще са главните герои и дали ще видим познати лица сред тях – ясно е, че няма да видим Мат Деймън, но защо не Крис Купър, Джулия Стайлс или дори Брайън Кокс?

Последният филм от 2016-та „Джейсън Борн“ не беше оценен особено добре, но на нас си ни хареса – фенове сме на поредицата и дори трагичният „Наследството на Борн“ с Джереми Ренър не можа да ни откаже от франчайза (а определено се постара). Любопитно ни е какво ще представлява пилотът на Кринг и Бахрани и дали ще получи одобрението на USA Network, за да се превърне в поне един цял сезон. Надяваме се да не е поредният типичен шпионски сериал или просто бледо копие на филмите, но без Деймън и Пол Грийнграс, което би било пълна скука. Ще видим какво ще се получи и ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Няма как да не се сетя как преди някъде половин година бе обявен сериал от вселената на Джон Уик. Проектите могат да се окажат много подобни.

  2. Без Мат Деймън няма да ми еи нтересно и не мисля да го гледам 🙁