брадпит и куентин тарантино

Преди месец последно писахме за тогава все още неозаглавения девети филм на Куентин Тарантино, когато се подлъгахме по слуховете, че Брад Пит е отказал да участва и са нараснали шансовете на Том Круз за ролята, за която двамата се спрягаха. Сега обаче научаваме, че положението не е било съвсем такова или пък рязко се е променило, защото получаваме официално потвърждение, че Брад Пит ще партнира на Леонардо ДиКаприо. Другата добра новина е, че вече не се налага да пишем „все още неозаглавения филм“, „#9“ или „филмът на Тарантино за Менсън“, защото беше обявено и официалното заглавие – „Once Upon a Time in Hollywood“.

Няма да коментираме заглавието, освен да кажем, че е съвсем в стила на Тарантино, но си заслужава да си припомним сюжета на „Once Upon a Time in Hollywood“ или поне това, което знаем за него на този етап. Действието се развива в края на 60-те години в Холивуд и ДиКаприо ще играе бивша звезда от телевизионен уестърн на име Рик Далтън, който се надява да възстанови кариерата си като се прехвърли в киното. Брад Пит, с когото Тарантино работи в „Гадни копилета“, ще влезе в ролята на някогашния му дубльор Клиф Буут, който има същите амбиции. Ето какво допълва самият режисьор за героите, филма и най-новото попълнение в актьорския екип:

И двамата герои се опитват да успеят в променения Холивуд, който вече не познават. Но Рик има много известна съседка – Шарън Тейт… Работя по сценария от пет години, а съм живял в областта на Лос Анджелис през по-голямата част от живота си, включително и през 1969-та, когато бях на 7 години… Много се вълнувам да разкажа историята на Ел Ей и на един Холивуд, който вече не съществува. И не бих могъл да съм по-щастлив от динамичното партньорство на ДиКаприо и Пит като Рик и Клиф.

Честно казано, не бихме се изненадали, ако изведнъж се окаже, че и Том Круз ще участва, просто в някоя друга роля, но засега няма да се надяваме – покрай филмите на Тарантино винаги има ужасно много спекулации, слухове, промени и погрешна информация. На този етап не се чува нищо официално за слуховете, че Тарантино иска Марго Роби за ролята на Шарън Тейт, нито пък за евентуалното участие на Ал Пачино. Разбира се, всеки момент може да има развитие – дали потвърждение или пък направо други имена да се присъединят към проекта, така че ще ви държим в течение.

Премиерата на „Once Upon a Time in Hollywood“ е 9 август 2019 (50-годишнината от убийството на Тейт) и се очаква снимките да започнат това лято.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. Ако Пит не преиграва и не маниерничи като в “Копилетата”, всичко ще е наред.

  2. Супер каст! Нямам търпение да ги видя тия двама убавци заедно на екран във филм на Тарантино. А ако и Марго Роби се навие да им прави компания… уеуееее 🙂