Пиерфранческо Фавино
Пиерфранческо Фавино пред микрофона на Станислава Айви

Пътуващият филмов влог на Станислава Айви ни пренася в един от най-красивите градове в света. Рим е основна филмова локация, където са снимани не едно или две емблематични произведения и Cinema Confidential ще се разходи по много от местата, които често попадат в обектива на кинокамерите. „La Dolce Vita” или „Сладък живот” проследява приключенията на журналиста Марчело Рубини из предимно нощен Рим, в който освен Фонтане ди Треви, останал най-популярен от филма, виждаме и много други любими места в града. Част от сцените са заснети на улица „Виа Венето”, както и във филмовото студио „Чинечита”, където са построени 80 различни локации за филма.

Романтиката на града също не убягва на филмовия бизнес и събира холивудски звезди в различни римски истории, по чиито стъпки ще се насочи Cinema Confidential.

Италианска звезда, родом от Рим е и главен герой в историята тази седмица. Пиерфранческо Фавино започва кариерата си в италианското кино и телевизия в началото на 90-те години и е участвал в над 40 продукции до днес. Носител е на две статуетки на италианския еквивалент на наградите „Оскар” – „Давид Ди Донатело”. Талантът му бързо му носи и участия в холивудски продукции – Христофор Колумб е в „Нощ в музея”, генерал Глозел в „Хрониките на Нарния: принц Каспиан”, работил е два пъти с режисьора Рон Хауърд – като инспектор в „Ангели и демони” с Том Ханкс и Юън Макгрегър, както и състезател от Формула едно в „С пълна газ”, снимал се е и с Брад Пит в „Z-та световна война”.

Пред камерата на филмовия влог Фавино споделя:

Ние имаме много силно кино и може би трябва да вярваме повече в него. Аз работя в САЩ, защото съм европеец и светът търси това – различни хора. И ние можем да им го дадем, както и те на нас. Много е хубаво да си заобиколен от творци от всякакви националности и всички да принадлежите към една голяма идея – тази на киното.

Вижте целия епизод.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *