Много харесваме Сърша Ронан – намираме я за отлична актриса, следим кариерата ѝ с интерес и смятаме, че за изпълнението си в „Lady Bird“ напълно заслужено присъстваше сред петте актриси, номинирани за „Оскар“ 2018 за най-добра женска роля. В този ред на мисли, обръщаме поглед към едно от следващите ѝ интересни превъплъщения, което е в „The Seagull“ („Чайка“), екранизация по едноименната пиеса на Антон Павлович Чехов.

The Seagull“ разказва историите на застаряващата актриса Ирина Аркадина, сина ѝ и начинаещ драматург Константин и успешния писател и неин любовник Борис Тригорин, които гостуват в отдалеченото дълбоко в провинцията имение на брата на Аркадина, Пьотр Николаевич Сорин. Константин поставя пиеса с участието на Нина Заречная – мечтаещо да бъде актриса свободолюбиво и невинно момиче от съседното имение, в което е влюбен. Нина обаче е привлечена от Тригорин, а завиждащата на младостта ѝ Аркадина се подиграва с писателските опити на сина си, който отчаяно търси нейното одобрение…

Филмът е дело на режисьора Майкъл Майър („A Home at the End of the World“, „Flicka“) и сценариста и драматург Стивън Керам („Speech & Debate“), финалист за наградата „Пулицър“ за „Sons of the Prophet („Синовете на пророка“) и носител на „Тони“ за „The Humans“ („Човеците“). В ролите са Сърша Ронан, Анет Бенинг, Кори Стол, Били Хоул, Елизабет Мос, Брайън Денехи, Мер Уининхем и др. Вижте първия трейлър.

Като че ли една идея по-забавно изглежда, отколкото е по вкуса ни, но харесваме пиесата и не бихме имали нищо против да я гледаме интерпретирана от подобен творчески екип. Ето какво споменава за пиесата режисьорът Майкъл Майър:

Пиесата се е опитвала да направи нещо изненадващо и ново: да покаже естественото поведение на хората, да изостави театралниченето и скицираните емоции за сметка на нещо по-нюансирано. Позволила на актьорите наистина да живеят в героите, които играят, и да представят идеята за подтекст в световната драма.

Вижте и няколко снимки, представени от EW, които разпространиха и трейлъра.

the-seagull-img01-20180311 анет бенинг елизабет мос

Още веднъж, режисьор на „The Seagull“ („Чайка“) е Майкъл Майър („A Home at the End of the World“, „Flicka“), по сценарий на Стивън Керам („Speech & Debate“, , „Синовете на пророка“, „Човеците“). В ролите са Сърша Ронан, Анет Бенинг, Кори Стол, Били Хоул, Елизабет Мос, Брайън Денехи, Мер Уининхем и др.

Премиерата е 11 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *