Хавиер Бардем

Казвали сме го и преди, но ако сте пропуснали защо „Тъмната кула” на Стивън Кинг е толкова важна за нас, можете да прочетете тук. По принцип следим внимателно развитието на безкрайно амбициозния проект на Рон Хауърд, но когато неотдавна плъзнаха солиден брой слухове за Виго Мортенсен, Даниъл Крейг, Крисчън Бейл и кой ли още не в ролята на Роланд, решихме просто да не се занимаваме. Феновете имат идеи, представи и желания – повярвайте ни, ние също – но искахме поне малко основание, преди да се включим в разпространението на съмнителни слухове.

Е, сега вече имаме известни основания за новина – според Deadline Хавиер Бардем е получил предложение да изиграе главната роля в предстоящата екранизация (и следващия мини-сериал, и после още един филм, и после още един сериал, но последният може да е предистория и Роланд да не участва). Не е същото като „Бардем ще е Роланд”, но все пак това е началото на преговорите и има голям шанс да се окаже истина. Също така, с тази новина – засега поне – отпадат имената на Виго Мортенсен и Крисчън Бейл.

Радваме се, че по проекта се работи толкова усилено, но за нас това не е особено добра новина. Бардем е отличен актьор, всъщност един от най-добрите днес и то не само защото преди няколко дни получи още една номинация за „Оскар”, но като излъчване и чисто физически никак не ни се връзва с героя. Въобще няма да обмисляме дали Бардем или Бейл би бил подходящ, защото направо ще ни гръмнат схемите. Виго ни се струва най-близо до образа на Роланд, но пък ни смущаваше идеята да го играе като Арагон и всички да го сравняват с „Властелинът на пръстените”.

Е, както казахме, още нищо не е решено и ако не друго, поне имаме още малко време за спекулации, преди да започне хейта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 Comments

 1. Бардем е интересен избор, може и да се получи… Но аз все пак предпочитам Виго "тиквата".

  А кой ли ще е Джейк? Надявам се някой по-добър от малкия Дарт Вейдър…

 2. Вчера обяснявах за какво се разправя в "Тъмната кула" и определено Бардем не ми се връзва с образа.

  Виго Тикават става, но ме притеснява фактора Арагорн. От друга страна обаче, Харисън Форд е играл и Хан Соло и Индиана Джоунс, пък никой не ги бърка двете неща, нали? 🙂

 3. Само преди два дни Ню Йорк Поуст пък публикуваха статия, в която се казва, че Крисчън Бейл е искания от Хауърд актьор за главната роля. Както се казва сега е идеалното време за пускането на слухове, поне докато не излезе официална информация по случая. Все пак хората трябва да хранят семейства… (предполагам)! 🙂 🙂 🙂

 4. По-неприятният слух беше, че Дженифър Карпънтър я спрягали за Сузана. Кастингът определено е смущаващ.

 5. Слуховете за Бардем и Виго, са от месеци. Бейл беше споменат наскоро, но го опровергаха. За сега Предложението към Бардем е официално. Дали ще приеме е друг въпрос.

  Карпентър я харесвам, ама Сузана? Все съм си я представял грозничка негърка, каквато е и в книгите. 🙂

 6. Това ще е един доста позапуснат Роланд… 🙂 Леко понапълнял, омързеливил се и постоянно на леки седативи.

 7. Мдааа, Бардем ще го приема за Роланд само при условие, че пак турне прическата от "No country for old men"…:)

  Иначе, сериозно, ако трябва все пак да му се търси някаква роля в "Тъмната кула" – слага една окървавена мушамена престилка, един голям месарски нож и е идеален готвач в Dixie Pig.

 8. Бардем би бил един добър Уолтър/Флагг…

  Тази Дженифър Карпентър за Сузана ми изглежда малко светличка, да не би за Сюзън да я гласят?

 9. Да, Узи, да не би да става дума за Сюзън?

  А Рия от Кьос кой ще я играе? Верно е, че в Холивудски има доста зловещи бабушкери, но ми е интересно, дали няма да цанят някоя известна.

 10. Филма, филма… тя май беше единствената, която мязаше на нещо в тая боза (а книгата ми е любима

 11. @надя

  Филма с някой уговорки не беше пълна боза. Книгата не съм я чел, защото по принцип не тая топли чувства към Геймън.

  @UZUMAKI

  🙂