Едно от най-горещите заглавия на изминалия фестивал в Сънданс беше „Sorry to Bother You“ на Буутс Райли. Филмът на дебютиращия като сценарист и режисьор рапър предизвика бурни реакции и раздели критиката, които го възхваляват (поне в по-голямата си част) и обикновените зрители, които реагираха доста по-остро, но и двете групи са единодушни, че „Sorry to Bother You“ е просто „insane“.

Действието се развива в алтернативна версия на Окланд в наши дни и следва работещия в телемаркетинга Касиус Грийн (Лакийт Станфийд) – 30-годишен чернокож мъж с проблеми със самочувствието, който открива, че притежава невероятна способност да продава. Изведнъж той се изкачва в йерархията на фирмата, която предлага ужасни продукти и услуги. Възходът в кариерата на Касиус се оказва проблем за отношенията му с брилянтната му приятелка Детройт (Теса Томпсън) – художник, която върти рекламни табели и тайно членува в колектив на име „Ляво око“, работещ в стила на Банкси. Но нещата стават наистина сложни, когато Касиус се запознава с извънредно неприятния, смъркащ кокаин, организиращ оргии, непоправимо оптимистичен директор на компанията Стив Лифт (Арми Хамър).

Вижте каква точно е „дарбата“ на Касиус и колко точно „insane“ са нещата в първия трейлър на филма.

Ами… не сме съвсем сигурни какво се случва тук, но доколкото разбираме, това е част от идеята, а според хората харесали „Sorry to Bother You“, в крайна сметка всички идеи (за корпоративизма, расизма, мизогенията, феминизма, алчността, асимилацията,  профсъюзите, джентрификацията) и целият кретенизъм си пасват добре и филмът работи като цяло. Любопитни сме да видим със собствените си очи дали наистина е така.

В добавка вижте няколко снимки и един постер.

Sorry to Bother You Sorry to Bother You плакат

Режисьор и сценарист на „Sorry to Bother You“ е Буутс Райли, а в ролите ще видим Лакийт Станфийд, Теса Томпсън, Арми Хамър, Тери Крюс, Стивън Юн, Омари Хардуик, Джермейн Фаулър, Дани Глоувър и други.

Премиерата е 16 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Току-виж видим не-малоумна негърска комедия… за разнообразие.