След „Големият залог” светът гледа с други очи на Адам МакКей. Прекрасно е, че HBO дава възможност за разгръщане на творческия потенциал на хора като него и съмишленици, които не се съобразяват с условности и постулати и не изпитват дори за части от секундата колебание дали всъщност сюжетите, върху които работят, са – в какъвто и да било контекст – коректни. Закачлива ирония, неприкрит сарказъм, грубовати шеги, откровени истини – всичко (може да) присъства в един разказ, стига да допринася за реалната картина, конструирана от историята.

Вече споменахме в началото на годината, че очакваме с нетърпение новия сериал „Succession”, койтото предстои да бъде излъчена по НВО, а сега имаме възможност за още един поглед – появи се трейлър и ние бързаме да ви го представим.

Съветваме ви да не се подвеждате по „опаковката” – убедени сме, че дори под привидно комедийни ситуации ще присъстват сериозни социални коментари, и за зрителите ще се окаже любопитно предизвикателство да проследят развитието на героите. Дори само присъствието на Брайън Кокс е сигурна гаранция за сила и стабилност, а искрено се надяваме, че и останалата част от актьорския екип ще бъдат достойни партньори в това начинание.

Адам МакКей е изпълнителен продуцент на поредицата и режисьор на пилотния епизод, а за режисирането на останалите епизоди ще отговарят Марк Милод (епизоди в„Game of Thrones“) и Адам Аркин („Fargo“). Сценарият е конструиран от Джеси Армстронг (който е и един от изпълнителните продуценти на проекта), а главните роли в историята за наследството на фамилията Рой са разпределени между Джеръми Стронг, Кийран Кълкин, Сара Снук, Алън Ръск и др.

Ето какво гласи официалният (и лаконичен) синопсис на „Succession”:

Семейство Рой контролира една могъща медийна империя, но когато патриархът Логан Рой (Кокс) решава да се оттегли от ръководството на компанията, всеки в родствената верига е принуден да обмисли добре и да направи своя решителен ход…

брайън кокс succession-jeremy-strong succession-ruck-culkin-snook

В екипа на изпълнителните продуценти, освен МакКей и сценариста Армстронг, влизат още Франк Рич („Veep” на НВО), Кевин Месик, Джейн Трантър („The Night Of” на НВО), Марк Майлъд („Entourage” на НВО), както и старият приятел на МакКей – Уил Феръл.

Премиерата на „Succession” се очаква през юни, по НВО.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *