Няма как да пропуснем да отбележим дебютиралия наскоро нов трейлър на филма, след като разбрахме, че „Потапяне” („Submergence”), за който таим надежди, че ще бъде дългоочакваното завръщане на Вим Вендерс към наистина качественото игрално кино (каквото отдавна не е правил – добре, че са документалните му, за да го отсрамват, че леле…), не само ще дойде на стартиращия след броени дни 22-ри София Филм Фест, но ще бъде представен и лично от самия Вендерс.

Припомняме, че „Потапяне” е по сценарий на Ерин Дигнъм („The Yellow Handkerchief”), базиран на едноименния бестселър на Дж. М. Леджърд, разказващ за британски агент от тайните служби (Джеймс Макавой ) и биоматематик (Алисия Викандер), които се влюбват до полуда след среща в изискан курорт. За съжаление, техните работни задължения ги поставят в изключително тежки ситуации, които могат да ги разделят, най-вероятно завинаги. Ще успеят ли двамата да се измъкнат и да намерят път един към друг и как преживяното ще се отрази на гледните им точки за живота, любовта и спомените?

И тук, както и при предишния трейлър, не виждаме нещо, което да ни убеди, че „Потапяне” ще бъде наистина качествен филм и „голямото игрално завръщане“ на Вендерс, което очакваме. За това говорят и предимно отрицателните отзиви, които филмът вече получи, но въпреки всичко, не губим надежда. В най-лошия случай, ще получим слаб филм, но поне ще можем да видим Вендерс на живо.

Вижте и най-новия постер на филма, който ще откриете веднага сред подробния синопсис.

В една стая без прозорци на африканското крайбрежие, англичанинът Джеймс Мор е пленник в ръцете на джихадисти. Представяйки се за експерт по състоянието на водните запаси, той отразява активността на Ал-Кайда в околността, а след залавянето му инсценират екзекуция и като затворник го превеждат през пустинни райони на територията на Сомалия. На хиляди километри от там, в морето край Гренландия, Даниел Фландърс се подготвя за потапяне в морските дълбини. Тя е биоматематик, с френско-австралийски произход и е обсебена от живота, който обитава най-големите морски дълбини. Връщаме се във времето до предишната Коледа, когато двамата се срещат по случайност в един френски хотел на атлантическото крайбрежие и се впускат в страстна любовна афера. Съзнанието на Джеймс се потапя във въображаеми утопии и спомени. Дани се връща към началото – към митичните и научни истини за произхода, и към собствената си същност. Двамата намират спасение един в друг, и в завръщането си към океана – магнетичен, извънземен, заплашителен, но и предлагащ утеха…

плакат

Режисьор на „Submergence“ е Вим Вендерс, а сценарият е на Ерин Дигнъм по едноименния бестселър на Дж. М. Леджърд. В ролите са Джеймс Макавой, Алисия Викандер, Александър Сидиг, Селин Джоунс, Реда Катеб, Мохамед Хакимшади и др.

Щатската премиера е 13 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *