Победителите Лени и Рифенщалчета с куизмастър Стефан Димов
Победителите Лени и Рифенщалчета с куизмастър Стефан Димов

Шестото издание на Movie Quiz се проведе на 6 януари в столичния бар „Тънка червена линия“. Отборът „Лени и Рифенщалчетата“ спечели състезанието с 57 точки. Това бе първа победа за отбора, който до момента имаше няколко втори и трети места, но през изминалите състезания се подвизаваше с имена като „На Роджър Дийкинс оскарът“, „Поланчетата на Роман“, „Чарлитата на Ангел“, „Моника Витиз“ и „Клаудия и кардиналите“. За втори пореден път, с една точка по-малко, отбор „Непознатите“ завършиха втори. За третото място имаше дузпи с допълнителен въпрос, защото отборите „Отрепейшън кино“ и „Дебела бяла линия“ завършиха с равен брой точки. Бронзът отиде в „Дебела бяла линия“. Четирикратните първенци от „Inglourious Kunts“ поделиха пето и шесто място с еднократните победители „Film Lovin’ Criminals“.

В шестия тематичен филмов куиз участие взеха 12 отбора.

Оспорвано до самия край, състезанието се проведе в 6 основни кръга с различни условия и нива на трудност, а куизмастърите бяха подготвили и допълнителен „Дисни“ кръг:

1 кръг – 10 въпроса: 5 вярно или грешно, 5 тестови
2 кръг – 10 въпроса: класически английски куиз кръг (свободен отговор)
3 кръг – 10 снимки
4 кръг – 10 откъса от филми
5 кръг – 10 аудио въпроса (саундтрак / музикална тема / глас)
6 кръг – 5 въпроса с повишена трудност

movie-quiz-night-05-20180213

Заведението отново бе пълно
Заведението отново бе пълно
Наздраве
Наздраве

Раздадените награди бяха бутилка уиски, филми в blu-ray формат, филмов сценарий, аксесоари и шотове за първите три отборa. Следващото издание на Movie Quiz в бар „Тънка червена линия“ ще се проведе на 20 февруари, вторник, от 20:00 ч. Резервациите се осъществяват чрез лично съобщение на страницата на заведението.

В изминалия Movie Quiz участие взеха следните отбори:

 • Лени и Рифенщалчетата
 • Непознатите
 • Дебела бяла линия
 • Отрепейшън кино
 • Film Lovin’ Criminals
 • Inglourious Kunts
 • Glorious Pussies
 • CineVyrus
 • Сорос черпи
 • The Hateful Four
 • Носферату
 • Златна малинка
Отбор The Hateful Four
Отбор The Hateful Four
Отбор Inglourious Kunts
Отбор Inglourious Kunts
Куизмастър Стефан Лозанов чете отборите участници
Куизмастър Стефан Лозанов чете отборите участници

Споделяме някои от въпросите, които бяха зададени на куиза:

 • Уилям Монахан получава „Оскар“ за най-добър оригинален сценарий за филма на Мартин Скорсезе „От другата страна“. (1 кръг)

 • Форест Уитакър играе ролята на диктатора Иди Амин във филма „Последният крал на Шотландия“. Президент на коя държава е Иди Амин? (2 кръг)

 • Рожденото му име е Ханс. Той има магистърска степен по химично инженерство и е европейски шампион по киокушин карате за 1981 г. Държи трети дан черен колан по киокушин. Получава пълна стипендия от масачузетския технологичен институт, но приятелката му, певицата Грейс Джоунс, го убеждава да напусне и да се насочи към киното. За първата си знакова роля той спечелва кастинг с още 5000 претендента. Снимал се е с имена като Роджър Мур, Мики Рурк, Киану Рийвс, Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм и много други. Кой е той? (6 кръг)

Екипът на Фантазия без граници започва провеждането на тематични филмови куизове още през 2012 г. в Пловдив, като състезанието минава през местни заведения като „Копчето“, „Берьозка“ и тематичния клуб „Фарго“, където в момента се провежда ежемесечно, за да започне своя живот и в столичния бар „Тънка червена линия“. Водещи и куизмастъри на тематичния филмов куиз са Стефан Димов и Стефан Лозанов.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

 1. Честито на победителите 🙂 Иначе, тоз път, учудващо, и трите въпроса ми бяха лекички, въпреки хитрата уловка в първия.

  1. Заповядай някой път на място ако имаш възможност. Тук се качват от по-лесните въпроси :p

  2. Благодаря за поканата, заповядвал съм и заедно с другата част от отбора сме се представяли доста добре. Скоро пак 🙂

  3. ТТТ, защо не си се обаждал? Другият път мини да кажеш здрасти! Не хапем. 🙂

  4. Оки, ще се 🙂 За протокола, мъжката половина от отбор „Кевин Спейси“ съм азе 🙂 Очаквам съотборничката да се завърне от престой в чужбина и март месец, живот и здраве, пак сме в играта 🙂

  5. 🙂 🙂
   Браво, любим отбор сте! 🙂 Трябваше да кажеш, че си ТТТ в сйата. 🙂