При все че не сме никак въодушевени по отношение на предстоящия сериал „Уилоу“ („Willow“) – не ни се гледа поредния филм или поредица, които разчитат единствено на носталгията и любовта на феновете към изходния материал (какъвто и да е той), без да предлага дори и опит за нещо ново и оригинално, – следим развитието на проекта отблизо и тайно се надяваме крайният резултат да не е посредствен циклаж на вече познати теми и идеи.

До този момент всичко около продукцията вървеше гладко, но сега научаваме за първото сътресение. Вчера, чрез своя туитър акаунт, Джон М. Чу обяви със съжаление, че му се налага да напусне режисьорското столче на „Уилоу“ (припомняме, че Чу беше избран да оглави сериала в края на октомври миналата година). Изненадващо, причината не е (или поне така изглежда) доста характерните за проектите на Lucasfilm „творчески различия“, а за проблем със снимачния график. Заради продължаващия локдаун във Великобритания, снимките се изместват за период, в който Чу очаква появата на ново бебе и работата няма да му позволи да присъства пълноценно у дома. Ето целия му коментар (в оригинал):

Пожелаваме всичко най-хубаво на Джон М. Чу в личен план. Относно оттеглянето му от „Уилоу“ не изпитваме някакви силни чувства – да, харесваме го като режисьор, но  реално той няма наистина добър филм (определено не смятаме „Crazy Rich Asians“ за такъв) и не смятаме, че щеше да допринесе за проекта нещо уникално, което друг негово колега не би могъл да предложи. Пък и ни се струва, колкото и Lucasfilm и изпълнителния продуцент Рон Хауърд да се опитват да ни убедят в противното, режисьорът на този сериал ще бъде просто изпълнител. Тоест, чакаме името на следващия наемник, когото ще ни предложат.

Припомняме, че шоурънъри на „Уилоу“ („Willow“) ще бъдат Джонатан Каздан и Уенди Мерикъл, а с роля в сериала се завръща незаменимият Уорик Дейвис (или Уоруик, както е познат у нас). Към Дейвис се присъединяват още Ели Бамбер, Кейли Спейни и Ери Келиман, а подробности за техните роли и сюжета на сериала ще откриете в предишната ни новина.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *