тревър нън
Тревър Нън

Докато чакаме „Червената лястовица“ с Дженифър Лорънс, който ще се появи в кината в началото на март, получаваме първия си поглед към един друг филм, чиято героиня е шпионин за Съветския съюз. Става дума за „Red Joan“ на Тревър Нън („Lady Jane“, „Twelfth Night or What You Will“), създаден по вдъхновения от действителни събития едноименен роман на Джени Руни, разказващ историята на Джоан Станли, която е обвинена за най-дълго служещия агент на КГБ на територията на Великобритания.

Red Joan“ проследява два важни периода от живота на Джоан. През 2000 година тя живее като пенсионер в предградията, когато спокойният ѝ живот е прекъснат от МИ6, които я обвиняват, че изпраща разузнавателна информация към комунистическа Русия. През 1938 г., когато е студент по физика в Кеймбридж, Джоан се запознава с младия комунист Лео Галич и започва да вижда света в нова светлина. Докато работи в строго-секретна база за ядрени изследвания по времето на Втората световна война, тя осъзнава, че светът е на прага на взаимно гарантирано унищожение и трябва да избере между това дали да предаде страната си и своите близки или да ги спаси.

В ролите на Джоан Станли в различните периоди от живота ѝ влизат нямащата нужда от представяне носителка на „Оскар“ дейм Джуди Денч и Софи Куксън („The Kingsman: Тайните служби“, „Gypsy“). Точно тях виждаме и на първите снимки от филма.

джуди денч софи куксън

Още е рано да си изграждаме каквито и да било очаквания за „Red Joan“, но историята ни звучи доста любопитно, а и творческият екип ни изглежда прилично, така че бихме му хвърлили едно око – мислим си, че може да се окаже добър контрапункт на далеч по-комерсиално ориентирания „Червената лястовица“. Разбира се, запазваме си правото да ревизираме мнението си, когато видим трейлър.

В добавка към първите снимки вижте и един много ранен тийзър постер, за който не сме сигурни, че е официален.

плакат

Режисьор на „Red Joan“ е Тревър Нън („Lady Jane“, „Twelfth Night or What You Will“), а сценарият е дело на Линдзи Шапиро („The Head Hunter“), по едноименния роман на Джени Руни. В ролите освен Джуди Денч и Софи Куксън, ще видим Том Хюс, Стивън Кембъл Мур, Бен Майълс, Тереза Србова и др.

Премиерната дата на „Red Joan“ все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. В сравнение с „Червената лястовица“ тоя филм сигурно ще гони реализма на документалка 😀