дженифър ферин

Вече ви разказахме за новия иновативен проект на Стивън Содърбърг и HBO – „Мозайка“ („Mosaic“), в който Шарън Стоун се завръща към актьорството. Шестсерийният криминален трилър, който разплита обстоятелствата около убийството на героинята ѝ, се излъчва вторник вечер по HBO, a всички части вече са налични в онлайн стрийминг платформата HBO GO.

Сега предлагаме на най-верните феновете на Содърбърг и Стоун да надникнат зад завесата и да научат малко повече за продукцията, благодарение на Дженифър Ферин, която играе другия силен женски образ в сериала – Петра Нийл. Ферин дава интервю, предоставено ексклузивно за нас от HBO България, в което тя разказва за връзката на героинята ѝ с екранния ѝ брат Ерик Нийл (Фредерик Уелър).

Интервюто съдържа спойлъри, така че ако не сте гледали първите епизоди, ви съветваме да го прочетете, след като го направите. Всякакви любопитни подробности и реклами на „Мозайка“, може да откриете в новините ни до момента.

Ето какво споделя Дженифър Ферин:

В новия сериал на HBO с с Фредерик Уелър (Ерик Нийл) играете брат и сестрa. Двамата поне на пръв поглед не си приличат. Как бихте описали Петра и Ерик и как техните пътища се отклоняват толкова драматично, макар да са роднини?

Е, мисля, че щом баща ни е измамник, а майка ни има проблем с хуперактивността, ябълката няма как да падне по-далеч от дървото. С героя на Фред, Ерик, вижда баща ни като велик човек, очарователно, съблазнително същество, и това прави следването по този път нещо неизбежно. Петра от своя сттана е дълбоко засегната от загубата на баща си и наистина няма към какво друго да се хване, затова мисля, че се е опитала да създаде отделен живот за себе си, за да се съхрани. Но когато си разбит отвътре, мисля, че винаги има трудности. Дори когато се опитва да поправи отношенията си с Ерик, мисля, че го прави от корист – да вземе нещо. Мисля, че тя е изгубенана, търси пътя си и търси някакъв вид допълване. Двата образа се задействат един друг. Това е едно от нещата, които обичам най-много у Ерик и Петра заедно – те са взривоопасна комбинация, заради миналото си.

jennifer-ferrin-img03-20180217

Двамата се отправят на едно пътешествие. Петра предава Ерик на полицията на това пътуване, но след това решава, че иска да му повярва и да изчисти име? На какво се дължи тази промяна в нея, според теб?

Мисля, че това е пътят на живота й. Ерик е препратка към нещата, които не е завършила – книгата от 600 страници, която зрителите ще видят, че тя разкъса. Ерик копае в това слабо място. Когато Петра се връща в родния си град и решава да премине през бележките за книгата, тя вижда нещо много ясно – това е сцената с Нейт, където тя казва: „Знаеш ли, тези двама души казаха едно и също нещо, не ти ли се струва странно?“. Мисля, че поглеждайки нешата отстрани картината и ролята на брат й й се изясняват и изведнъж всичко изглежда ясно и видимо с просто око. Мисля, че вътрешната й мотивация да подреди живота си прави решението й много лесно. Героинята ми е категорична и си казва „Това е едно нещо, което ще завърша!“. Връзката между нея и брат й е изплетена от любов и омраза – те хем знаят толкова много един за друг и са преминали през толкова много неща заедно, хем имат много търкания и недоверие. Мисля, че тя гледа на Ерик като на баща, а това е много сложна връзка.

Сериалът е написан по такъв начин, че да съдържа всички тези различни гледни точки, ако го следвате през мобилното приложението, което беше достъпно в Щатите. Но аз разбирам, че не всички сте имали всички парченца от историята на своите герои през цялото време. На теб направили ти впечатление, когато снимаше?

По-голямата част от историята на собствените ни герои ни беше дадена, но нямахме сценария на другите герои. Като актьор ти искаш да имаш колкото се може повече информация, за да си свършиш работата. От друга страна едно от най-предизвикателните неща в актьорството, е да нямаш тази информация. Добре, но какво правиш товага? Вярваш на креативните хора, които правят това, вярваш на Стивън, вярваш на Ед, вярваш на своя колега и играеш. Играеш със сърце. Ние имахме достъп до нашия сценарий, без да знаем какви са ролите на другите, въпреки това имаше странна свобода. Това го направи интересно от снимачнен аспект, защото бихме могли да направим една сцена по много различни начини. Можем да я направим от различни гледни точки и промяната ще е малка – един герой е по-състрадателен от тази гледна точка, но после друг е още по-състрадателен от друга гледна точка и имаме допълнителния елемент на кинематографията на Стивън, където не винаги знаем към кого от нас е насочена камерата. Той може да е сложил в кадър Ерик или Фред, или мен, а след това осъзнаваме, че ние сме изиграли сцената с усещането, че снима някой от нас, а всъщност това, което вижда в кадър зрителя е съвсем различно, нищо, че сме част от сцената. Трудно е за обяснение, затова мога да дам конкретен пример със сцена с Джоел / Гарет. Беше в бара и аз едва се виждам във фона и нямах представа, че влизам в кадър. Спомням си, също така как снимах „The Knick“ със Стивън и имах прекрасна реч в болницата с Клайв (Оуен) и през цялото време камерата е върху Ева (Хюсън), а не върху мен. Зрителя вижда Ева през цялото време и просто ме чува да говоря на заден план. Като видях заснетата сцена си помислих „Стивън, ти се шегуваш с мен!”. Но той е такъв – прави го, защото знае, че това грабва зрителя веднага.

jennifer-ferrin-img02-20180217

Имаше ли някакви предизвикателствата, трудности?

Определено. Няколко пъти трябваше да говоря на испански. Трудно беше да науча репликите на език, който не знам, и то бързо и с верния ритъм. Исках да звучи автентично. Това не е майчиният ѝ език, но тя може да комуникира на испански. Това беше предизвикателство. Скоростта на работа със Стивън също винаги е предизвикателство, но така се учиш да се доверяваш на избора си.

Интересно е, че в сериала има две жени – и двете без деца и връзки, но това почти не се обсъжда. Беше ли забавно и различно от актьорска гледна точка? 

Абсолютно. Отдавна исках да играя персонаж, който не е обвързан с деца или съпруг. Положението определено се променя, но ролите за жени обикновено са свързани с това, че са майки или съпруги и нямат свой собствен живот или цел. Затова много ми хареса, че тя е различна и че липсата на връзка не се обсъжда, с изключение на един коментар. За нея важното е нейният свят и желанието да разбере какво се случва с брат ѝ.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *