Един нов филмов сюжет насочва мислите на зрителите към традиционната човешка обвързаност с най-различни неща, които ни обкръжават и по всевъзможни начини оформят живота ни. Bleecker Street са разпространители на „Nostalgia” (не по Тарковски) – филм на Марк Пелингтън („Henry Poole Is Here”, „I Melt With You”), чиито сценарий е в съавторство с Алекс Рос Пери („Listen Up Philip”, „Queen Of Earth”) и с изключително силния актьорски екип вероятно се надяват да привлекат интереса на зрители най-вече в сериозна възраст, склонни към размисъл и заключения за жизнения път и опита, натрупан през годините.

Ролите в „Nostalgia” са разпределени между Джон Хам, Катрин Кийнър, достолепните и прекрасни Елън Бърстин и Брус Дърн, както и Джон Ортиз, Ник Оферман, Крис Маркет, Джеймс Ле Грос, Амбър Тамблин, Патън Осуалд, Анализ Басо и др. Историите се преплитат в обща мозайка, дооформена от предмети и спомени, които са неразделна част от живота на всеки персонаж. Дали хората са достатъчно силни, за да се разделят с всичко, което вече не им е нужно по пътя – това е въпрос, на който няма еднозначен отговор…

Въвв филмографията на Пелингтън присъстват доста музикални клипове, както и „Arlington Road”, „The Mothman Prophecies”, „The Last Word”. Явно той и подготвения сценарий притежават качества, за да привлекат „за каузата” сериозни актьори и се надяваме, че с общи усилия се е получил силен и трогателен филм. 29-ият филмов фестивал в Палм Спрингс продължава до 15 януари и именно в неговата програма е включена премиерата на „Nostalgia”.

Филмът ще се появи в разпространение в избрани щатски киносалони от 16 февруари 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *