Asa-Butterfield-Journeys-End-movie

It was late in the evening when we came at last to our journey’s end.

В случай, че тази година са ви омръзнали филмите, посветени на Втората световна война – „Дюнкерк”, „Чърчил, „Най-мрачният час” предлагаме ви да разнообразите с… филм за Първата световна. Шегата настрана, вярваме, че тази история заслужава повече внимание. Става въпрос за адаптацията по пиесата „Journey’s End” на Р. С. Шериф, с участието на Ейса Бътърфийлд, Пол Бетани, Стивън Греъм, Том Стъридж, Тоби Джоунс и Сам Клафлин. Режисьор е Саул Диб („Херцогинята”).

Понеже не сме писали нищо за проекта, малко по-обстоен синопсис можете да прочетете по-долу. Единственото, което ви е нужно да знаете преди да гледате трейлърите е, че действието в „Journey’s End” се развива през 1918 г. в окопите в северна Франция и проследява натрупващото се напрежение между група войници и техния капитан (Клафлин), който постепенно потъва в отчаяние и страхове.

Както и един клип:

Отзивите са доста положителни и макар да не виждаме (поне визуално) нещо повече от телевизионните качества на BBC филмите, бихме дали шанс на филма. Харесваме актьорския състав и ни е интересен драматургичният подход към историята, заложен в литературния първоизточник. Пиесата на Шериф е завършена през 1928 г., а сред актьорския състав се подвизава дори младият Лорънс Оливие. Във Великобритание се превръща в класика, а през 2007 г. е удостоена с награда „Тони” за най-добро „възраждане”. Предлагаме ви да хвърлите погледн към един официален синопсис:

Март, 1918 г. Млади войници пристигат в окопите на фронтовата линия в северна Франция, водени от уморения капитан Станхоуп (Клафлин). Офицерите (Бетани, Греъм, Стъридж) и техния готвача (Джоунс) се разсейват с храна и спомени преди битката, докато Станхоуп напоява страха си в уиски, неспособен да се справи със страха от неизбежното. Млад офицер (Бътърфийлд) пристига след тренировка за първата си военна акция при бившия си училищен надзорник Станхоуп, който е станал неразпознаваем. Всеки човек е в капан, дните минават, напрежението нараства, докато битката наближава все по-близо.

Оставаме ви с един официален плакат и една от кориците на пиесата, издадена и под формата на роман:

MV5BOTVmNGU2MzQtYzYwMS00YWMwLWE0OTctNWEyZjIyZGFhNGM2XkEyXkFqcGdeQXVyNzY1NzQ2MDk@._V1_SY1000_SX675_AL_

61M0UI7AiTL

Journey’s End” излиза с ограничено разпространение на 16 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *