Преди два дни светът осъмна с появило се сякаш отникъде видео, което обявяваше, че „синът на една австралийската легенда се завръща у дома“ и разкри, че небезизвестният комедиен актьор Дани МакБрайд ще се превъплъти в сина на Дънди Крокодила във филм, озаглавен „Dundee: The Son of a Legend Returns Home“. По ред причини, коя от коя по-очевидни, доста хора реагираха с възклицания „WTF“ и сметнаха, че става дума за бъзик, за фалшив трейлър или просто за реклама на все още неизвестен продукт, заиграваща се с класическия образ, изигран от Пол Хоган. Малко след това обаче се появиха задкулисни снимки, официален сайт и синопсис и колкото повече време минаваше, толкова повече се налагаше възможността, филмът да е напълно „legit”.

Това е и начинът, по който ние подхождаме към него. Осъзнаваме цялата нелепица на концепцията, но в света, в който живеем днес, където идеи за филми се търсят навсякъде, правят се римейки и се възкресяват стари поредици, връщането на Дънди Крокодила на екран под каквато и да е форма не звучи никак, ама никак неправдоподобно. Ако пък „Dundee: The Son of a Legend Returns Home“ се окаже партенка, много важно, няма да е първият път, в който сме се връзвали на подобно нещо, а вярваме, че няма и да е последният. Просто ще продължим нататък и ще очакваме появата на истинския нов филм за Дънди, защото няма как подобен образ и поредица да бъдат оставени да почиват.

Вижте тийзър трейлъра, а веднага след това ще откриете официалния синопсис.

Дънди Крокодила се завръща. Е, всъщност той е изчезнал някъде в дивата пустош на Австралия. Единственият човек, който би могъл да го намери, е вечно дърдорещият американски син, за когото никой не е подозирал, че съществува – Брайън Дънди (Дани Макбрайд). Синът на легендата е принуден да се докосне до австралийските си корени и да се отправи на приключение в дивите земи на „Down under“. Време е да докаже, че е истински Дънди.

След като ще приемем това за истински филм, трябва и да изкажем мнение като за такъв. Знаем, че е твърде рано за формиране на окончателно мнение, но на база синопсис и малкото, което виждаме, ни обзема само и единствено непреодолим скептицизъм. Израснали сме с Дънди Крокодила и като малки бяхме фенове на първите два филма, но реално те не са никак добри (третият си е направо трагичен) и не виждаме как „Dundee: The Son of a Legend Returns Home“ може да предложи нещо повече. Дори любимият ни Дани Макбрайд, който на хартия ни се струва готин кастинг за сина на Дънди, ни стои нелепо. Ще изчакаме и (евентуален) пълен трейлър, ама не разчитаме – засега сме пас.

Вижте и споменатите по-горе задкулисни снимки.

danny-mcbride-dundee danny-mcbride-dundee-movie 1516292496588_file-png

Режисьор на „Dundee: The Son of a Legend Returns Home“ е Стив Роджърс. В ролите са Дани Макбрайд и Пол Хоган. Премиерната дата все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *