За да останем верни на феновете на комикси, които са голяма част от „операционната” аудитория, ще споделим новина, която всъщност не е съвсем „новина”. Първо – защото се оказва, че творческата дейност, за която иде реч, се извършва отдавна (но чак сега става известно), и второ – защото резултат за момента няма как да се очаква. Става дума за сериозната подготовка, която отвъдокеанските колеги коментират по адрес на проект за самостоятелен филм, посветен на един персонаж от Х-мен – Кити Прайд. Информацията гласи, че режисьора на „ДедпулТим Милър работи по сценария на бъдещия филм, като евентуално не би имал нищо против и да го режисира. Проектът е представен пред 20th Century Fox, настоящия дом на X-Men, X-Force, Wolverine, The New Mutants, Deadpool от вселената на Marvel, но… всички знаем, че сделката, която се очаква с Disney, доста ще промени конфигурациите.

Ясно е, че малък процент от филмите, които са в „подготвителен период”, успяват да постигнат своя завършен вид – никак не е сигурно дали Fox, или Disney (или и двете компании) ще искат да разказват история само за Кити Прайд, известна още като Shadowcat. Дори да притежава суперсили да бъде недосегаема и заедно с неща/предмети/хора да може да се пренася в пространството през стените, да левитира и да разстройва електромагнитни полета, Кити надали ще бъде толкова (потенциално) силен в боксофис отношение герой, че да й посветят самостоятелен филм. Макар и да сме виждали поредици, основани дори на още по-необещаващи сюжети… Освен това не бива да забравяме момента с „равенството” на половете – компаниите се опитват сериозно и в супергеройския жанр да действат дипломатично, така че да не дразнят войнстващите феминисти/ки.

Милър в момента продуцира „Sonic the Hedgehog” за Paramount и ще режисира следващия нов „Terminator”, който трябва да излезе догодина. Когато се реализира окончателното „поглъщане” на FOX от Disney, периодът на вътрешна адаптация и напасване на приоритетите няма да е по-малък от година-година и половина. Наистина нищо не е сигурно – именно затова казахме в началото, че това не е съвсем новина, но пък е любопитно да си припомним появата на героинята в доста от филмите посветени на Х-мен, като последно в ролята й влезе Елен Пейдж в „X-Men: The Last Stand” и „X-Men: Days of Future Past”.

Персонажът е създаден през 80-те години на ХХ век; имало е и поредица, която изпраща Кити заедно с Логан в Япония, за да се възползват от популярността на героите там, а в сюжетните линии през годините тя влиза в академията на Професор Х, сприятелява се с някои от „новите” мутанти, има си извънземен дракон за приятел, обсебва я нинджа-демон, Доктор Дуум се опитва да й спаси живота и дори в един момент се омъжва да Питър Куил! Никой още незнае каква посока е поел в разказването Милър, затова ще се въздържим от коментар. Само ще добавим, че му вярваме на този човек – особено след като така разтърси подредения „люпилник” за супергерои с цапнатия в устата Дедпул!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments