Disney възлагат големи надежди на режисираната от Ейва Дюверней екранизация на фантастичната YA класика „Гънка във времето” на Маделин Ленгъл и натискат здраво с рекламната кампания, към която сега прибавяме нов, трети поред трейлър и още една порция character постери.

Гънка във времето” разказва историята на Мег Мъри, чийто баща е изчезнал мистериозно по време на експерименти с пътуване във времето през петото измерение. Сега Мег, брат ѝ Чарлс Уолъс и приятелят им Калвин предприемат опасно пътешествие, за да го намерят. За целта обаче децата трябва да преминат отвъд Тъмата, която се простира из космоса и поглъща планета след планета. Ще успеят ли да надхитрят силите на злото, с които ще се сблъскат по време на необикновената си мисия?

Повече подробности за сюжета на филма може да откриете в официалния синопсис по-долу, а сега вижте новия трейлър.

Продължаваме да не сме никак впечатлени от това, което виждаме в рекламите на „Гънка във времето” и не можем да избягаме от очакванията ни за лош филм и провал от ранга на „Утреландия“. От друга страна, чуждестранните ни колеги са на абсолютно противоположното мнение, така че може проблемът да е само в „нашия телевизор“. Ще изчакаме и ще видим.

А сега ето споменатия подробен синопсис, а след него са и новата порция character постери.

Мег Мъри е обикновена гимназистка, която се бори със себе си и за мястото си в обществото. Като дъщеря на двама световноизвестни физици, Мег е необикновено интелигентна, какъвто е и брат ѝ Чарлс Уолъс. Ситуацията е допълнително усложнена от мистериозното изчезване на г-н Мъри, което съсипва Мег и майка ѝ. Чарлс запознава Мег и близкия ѝ приятел Калвин с трите небесни водача – госпожа Кое, госпожа Щоето и госпожа Коя – които са пристигнали на Земята, за да помогнат на децата да намерят баща си и заедно да се впуснат в едно невероятно приключение. Те пътуват, като прегъват времето и пространството, преминавайки в светове отвъд въображението, където трябва да се преборят със зла сила. За да се завърне на Земята, Мег трябва да се изправи срещу тъмнината вътре в себе си и да извлече от себе си силата, нужна да победи злото.

Гънка във времето” ще понесе зрителите между различни измерения на времето и пространството, ще постави под въпрос природата на доброто и злото и накрая ще доведе до неизбежния триумф на любовта. Филмът проследява трансформиращото приключение на едно младо момиче, водено от трима небесни водача. Ще открием силата, която идва с преоткриването на индивидуалността, и най-лесния начин да бъде победен страха чрез собствената светлина.

плакат - гънка във времето wrinkle_in_time_ver7_xlg wrinkle_in_time_ver12_xlg wrinkle_in_time_ver11_xlg wrinkle_in_time_ver9_xlg плакат

Режисьор на „Гънка във времето” („A Wrinkle In Time”) е Ейва Дюверней („Selma”, „13th”, „Central Park Five”), а сценарист е Дженифър Лий („Замръзналото кралство”), по романа на Маделин Ленгъл. В ролите са Сторм Рийд, Дерик МакКейб, Леви Милър, Крис Пайн, Опра Уинфри, Рийз Уидърспуун, Минди Кейлинг, Гугу Мбата-Роу, Зак Галифианакис, Анрде Холанд, Белами Йънг, Роуън Бланчард, Майкъл Пеня, Уил МакКормак и др.

Българската премиера е на 6 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments