Просто не вярваме, че все още някой може да се съмнява, че живеем във времена, в които телевизията (в широкия смисъл, което влагаме в това понятие днес) изживява ренесанс и дава повече възможности отколкото киното на най-големите творци пред и зад камерата да разкажат историите си подобаващо. Кое име би могло да убеди тези скептици? Паоло Сорентино? Уди Алън? Парк Чан-Уук? Стивън Содърбърг? А какво ще кажете за Михаел Ханеке?

Deadline съобщават, че носителят на две награди „Златна плама“, 75-годишен немски режисьор, който е една от емблемите на европейското (и като цяло качественото) кино, ще последва примера на много свои колеги и ще се насочи към телевизията. Михаел Ханеке обединява сили с продуцентите на „Младият папа“ FremantleMedia и UFA Fiction за англоезичен сериал от десет части, озаглавен „Kelvin’s Book“.

Според официалната информация действието на „Kelvin’s Book“ ще се развива в близко бъдеще в един антиутопичен свят и ще разказва историята на група млади хора. По време на полет те са принудени да кацнат аварийно в близост до дома им и за първи път се изправят пред действителното лице на своята страна.

Ето какво споделя изпълнителният директор на UFA Нико Хофман:

Нито един съвременен режисьор не ме трогвал и вдъхновявал повече от Михаел Ханеке. „Kelvin’s Book“ е невероятно богата, грабваща и амбициозна история. Със съвременни теми и отражение на дигиталната ера, в която живеем, няма по-добър момент за този проект. За нас е привилегия да работим с уважавания Михаел Ханеке за да представим неговата уникална творческа визия пред международната публика.

Ние сме огромни почитатели на Михаел Ханеке („Пианистката”, „Бялата лента”, „Любов”) и бихме гледали с удоволствие „Kelvin’s Book“, както и всеки друг негов проект, но в случая сме още по-развълнувани, тъй като става дума за фантастика, което, ако не знаете, е един от любимите ни (да не кажем най-любимя) жанр. И да, гледали сме „Времето на вълка“ („Le temps du loup“ / „Time of the Wolf“) и сме фенове и ако „Kelvin’s Book“ ни предложи нещо от същото, ще сме предоволни.

Ще следим развитието на проекта отблизо и се надяваме Михаел Ханеке да е режисьор и сценарист на всички десет епизода, а да не само на един два. не че тогава няма да гледаме, просто ще е друго.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. оха, густо, още един сериал, за който трябва да търсим свободни часове 🙁

  2. На тоя надценен отпадък единствено актьорския състав му спасява филмите!

  3. Представям си го като комбинация от „Приятели“ и „Забавни игри“. Саундтракът ще е от Бах, разбира се. Trotz dem alten Drachen.