Новият Бъб се опитва да спре мълвата, че римейкът на „Денят на мъртвите“ не става.
Новият Бъб се опитва да спре мълвата, че римейкът на „Денят на мъртвите“ не става.

В личната ни класация с любими филми присъстват заглавия като „За шепа долари“, „Белязаният“, „Нещото“,  „Мухата“, „12 маймуни“, „От другата страна“, „Ванила Скай“ и още много други и по тази причина не сме от хората, които задължително посрещат на нож всяка новина за римейк. Даже приветстваме идеята, особено ако смятаме, че една нова версия би могла да предложи различен и релевантен на съвремието ни поглед към историята.

Когато обаче се върви по линията на най-малкото съпротивление, разчита се единствено на името на оригинала, в творческия екип липсват хора с талант и визия и се залага само на евтина печалба, тогава сме безпощадни. За съжаление, точно такъв е случаят с „Day Of The Dead: Bloodline“ – най-новия римейк на абсолютната класика на Джордж А. Ромеро „Денят на мъртвите“, чието развитие следим със завиден мазохизъм.

Още от ден първи беше ясно, че Millennium, вместо да рискуват с пресъздаването на изключително мащабната и кървава оригинална идея на Ромеро, която е била силно орязана поради бюджетни съображения (въпреки това филмът му е един от шедьоврите на жанра), са тръгнали в посока, която едва ли ще отведе „Day Of The Dead: Bloodline“ по-далеко от последната абоминация по темата, сътворена през 2008 г. отново от същото студио и режисьора Стийв Майнър. На такива мисли навежда и дебютиралият преди два дни първи трейлър. Вижте го.

Добре де, не изглежда чак толкова зле. Ако не беше римейк на „Денят на мъртвите“ вероятно щяхме да сме доста по-доволни – визията и gore-ът ни се струват доста прилични. В никакъв случай обаче не си позволяваме да се надяваме, че филмът ще бъде качествен. Същия случай имахме преди време с предисторията на „Тексаско клане“ „Leatherface“ (който също е сниман в България), чиито трейлъри изглеждаха чудесно, но в крайна сметка се оказа разочарованието, което се страхувахме, че ще бъде.

Режисьор на „Day Of The Dead: Bloodline“ е Хектор Ернандес Висенс („El cadáver de Anna Fritz“), а сценарият е дело на Марк Тондеpай и Ларс Джейкъбсън. В ролите са Софи Скелтън, Джонатан Шек, Джеф Гъм, Маркъс Ванко, Марк Райно Смит, Лорина Камбурова, Люк Казънс, Рейчъл О‘Мийра, Атанас Сребрев, Нейтън Купър, Кристина Серафини, Шари Уотсън, Ник Лоуб и др.

Филмът ще може да бъде видян в кината, VOD и Digital HD от 5 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *